Anmeldelse

Hva venter oss i oktober?

Mørke dager kan trygt tilbringes foran skjermen.

Høsten fortsetter for fullt, og det er ingen enkel liste å sette sammen for oktober. Med titler som strekker seg over stort sett alle plattformer og sjangre, skal det bli godt å synke ned i godstolen og høre regnet piske på taket.

Castlevania: Lords of Shadow

Plattform: Playstation 3, Xbox 360
Utgis: 7. oktober.

Kjekkas.

Lords of Shadow er ikke en del av den opprinnelige seriens historie, og her spiller du isteden rundt tiden når verden skal gå under. Helvete bryter løs - bokstavelig talt - og du spiller Gabriel Belmont, et medlem av Brotherhood of the Light. De slåss mot de mørke maktene som vil ta over verden, godt hjulpet av din nylig avdøde kone Marie, som loser deg gjennom den enkle prosessen det er å redde verden.

Medal of Honor

Plattform: Windows, Playstation 3, Xbox 360.
Utgis: 15. oktober.

EA tar opp kampen med erkekonkurrenten Call of Duty. Realisme og autensitet er i fokus her, og utviklerne har fått snakke med flere rådgivere fra den amerkanske hæren for å gi en best mulig opplevelse. Det er Battlefield-utviklerne ved Dice som står for flerspilleren, så det gjenstår å se når spillet slippes i midten av oktober om det lønner seg å dele spillutviklingen i to.

Les også: – Ikke et politisk spill

DJ Hero 2

Plattform: Playstation 3, Xbox 360, Wii.
Utgis: 22. oktober.

Epic Mickey bak DJ-bordet!

Oppfølgeren til det kritikerroste spillet DJ Hero finner veien til butikkene sent i oktober. Spillet oppnådde 85 av 100 på Metacritic, og landet på en utmerket nier da Spillverket anmeldte det i sin tid. Oppfølgeren lover bedre musikk, mer å gjøre og en bedre DJ-opplevelse. Alt er duket for å kose seg med godmusikken i høstkulden.

Les også
Anmeldelse: The Sims 3

Fallout: New Vegas

Plattform: Windows, Playstation 3, Xbox 360.
Utgis: 22. oktober.

Handlingene i Fallout: New Vegas foregår tre år etter handlingene i Fallout 3, og er ikke en direkte oppfølger. Det post-apokalyptiske Las Vegas har nemlig ikke blitt så hardt rammet som stedene i treeren, og beboerne er heller ikke like muterte. Her står bygninger fremdeles, og byen er delt mellom flere grupper som vil ha makt over områdene.

Professor Layton and the Lost Future

Plattform: DS
Utgis: 22. oktober.

Professor Layton og Luke er på nye eventyr, i et spill som nokså sikkert vil få hjernen din til å gå i spinn og DSen til å bli kastet i veggen. Puslespill er selvsagt også her sentralt, og man må i likhet med tidligere spill løse gåter for å drive historien fremover. Denne gangen er det en tidsmaskin som stjeler med seg forskere til fremtiden som er mysteriet, noe som ikke akkurat høres lett ut. Vi får håpe forskerne, professoren og Luke finner veien trygt hjem.

Fable 3

Plattform: Xbox 360
Utgis: 26. oktober

Fikk du ikke nok av å lage et helvete på jord fra forrige spill? Fable 3 har en relativt interessant oppbygning; når du er halvveis i spillet har du tatt tronen. Det betyr at resten av spillet går ut på hvor utfordrende det skal være å ha på seg kronen og ta avgjørelser som får konsekvenser for hele riket. Peter Molyneux virker i hvert fall veldig engasjert, og det bør kanskje du også være?

Rock Band 3

Plattform: Xbox 360, Playstation 3, Wii, DS.
Utgis:29. oktober.

Rock Band utvikler seg stadig, og foruten å ha et imponerende stort bibliotek av sanger fra før av, skal det nå også være mulig å spille med ekte instrumenter. I "pro"-modus er målet faktisk å lære seg å spille et ekte instrument. Tar du utfordringen?

Super Scribblenauts

Plattform: DS
Utgis: 29. oktober.

Det innovative spillet, hvor man faktisk kunne lage omtrent hva som helst, returnerer med enda flere ord enn tidligere. I oppfølgeren kan også spillerne bruke adjektiver for å lage helt spesielle situasjoner, for eksempel "brennende pave" (må testes). Super Scribblenauts lover også å ha fikset kontrollerproblemene som ble bemerket nokså ofte i originalen. I tillegg skal det være mulig å lage helt egne brett.

The Sims 3

Plattform: DS, Wii, Playstation 3, Xbox 360.
Utgis: 29. oktober.

Nei, du leste ikke feil, det er igjen snakk om The Sims 3. Denne gangen er det konsollversjonen av det populære spillet som skal utgis, selvfølgelig stappet med snasne greier. Spillere vil kunne dele møbler, hus og selvlagde objekter med andre over nettet, og man kan også koble til både Facebook og Twitter for å dele sin progresjon i spillet. Hvor nyttige sosiale medier egentlig er kan diskuteres, men det er ikke til å skjule at The Sims 3 antageligvis kommer til å selge i bøtter og spann til den tiltenkte målgruppen.

Star Wars: The Force Unleashed 2

Plattform: Playstation 3, Xbox 360, Windows, Wii, DS, Mac
Utgis: 29. oktober.

Prologen fortsetter, og spillet har et handlingsforløp plassert seks måneder etter det første spillet, og et år før Star Wars Episode IV: A New Hope. Oppfølgeren skal være det mørke spillet i serien, og en mer personlig historie for spillets protagonist. Nok en gang kontrollerer man Starkiller, Darth Vaders lærling. Lucasarts har jobbet tett med Lucasfilm i et forsøk på at portretteringen av Boba Fett og Yoda skal være mest mulig troverdig.

Se også opp for:

Arcania: Gothic 4 (Utgis 12. oktober til Xbox 360 og Windows).
Vanquish (Utgis 22. oktober til Playstation 3 og Xbox 360).

Dette er selvfølgelig bare et utvalg av alle de spennende titlene som kommer i oktober. Gleder du deg til noe spesielt?

Siste fra forsiden