Hvilke håndholdte spill lastes ned oftest?

Listen en japansk utgiver-organisasjon har satt sammen vil kanskje overraske.

DS-en lider heftig som følge av piratkopiering. Såkalte flash-kort har vist seg å være katastrofale for Nintendos håndholdte, den japanske giganten har tidligere uttalt at de gir piratene skylda for at DS-spillsalget har blitt halvert i 2010.

En organisasjonen som representerer japanske utgivere har undersøkt hvilke håndholdte spill som har blitt lastet ned ulovlig flest ganger. Pokémon-spillene dominerer listen, Platinum-versjonen ligger aller øverst med over to millioner nedlastinger, noe som tilsvarer nesten 670 millioner norske kroner i direkte salg, hvis man forutsetter et en-til-en-forhold mellom nedlastinger og reelle salg. Pokemón Diamond følger hakk i hæl, med rundt 1,85 millioner nedlastinger.

Litt mer overraskende er det at Sonys PSP er konsollen med spillet som har blitt nedlastet suverent flest ganger. Spillet det er snakk om er slåssespillet Dissidia: Final Fantasy. Dette spillet har faktisk blitt lastet ned mer enn 5,2 millioner ganger, ifølge undersøkelsen.

Undersøkelsen viser videre at såkalte hardcore-titler lastes ned i vesentlig større grad enn spill rettet mot ikke-gamere. Dette er kanskje fordi det er de mest iherdige gamerne som faktisk vet hvordan man laster ned spill ulovlig.

(Kilde: CvG)

Les også:Sony unnskylder seg
Les også:PSP Go får internt batteri
Les også:Piratene får skylda


Siste fra forsiden