Sony unnskylder seg

Sony unnskylder seg

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Sony var lenge stille etter den svært kontroversielle maskinvare-oppdateringen som fjernet den såkalte "OtherOS"-muligheten til konsollen. Selv om man kan anta at funksjonen riktignok har vært ubrukt hos de fleste, har likevel flere stilt seg svært kritiske til Sony: Hovedsaklig fordi OtherOS-muligheten ble brukt som et salgsargument.

Verst er det selvsagt for de som har kjøpt konsollen utelukkende for muligheten til å installere diverse Linux-distroer, blant annet forskning- og utdanningsinstitusjoner.

Sony uttalte aldri konkret hvorfor de fjernet OtherOS-muligheten, annet enn at det var "til forbrukernes gode og sikkerhet". Leste man dog mellom linjene var svaret åpenbart; nemlig å forhindre piratkopiering. Hackere verden rundt nærmer seg med ekspressfart i å låse opp konsollens kopisperrer, og dermed muligheten for å kjøre piratkopiert innhold.

Til tross mener kritikerne at Sony likevel ikke kunne rettferdiggjøre å fjerne OtherOS-muligheten, men via en nylig utgitt pressemelding skriver Sony at de ikke har tenkt "å snu i døra".

– Vi beklager om brukere av Linux og andre operativsystemer er skuffet over vår avgjørelse om å fjerne PS3-ens mulighet for å installere ytterligere operativsystem. Avgjørelsen ble tatt utifra et ønske om å beskytte konsollens integritet, til tross for den potensielle negative påvirkingen dette kan ha medført blant andre Linux-brukere.

Som dere er klar over har vi alltid etterstrebet å tilføye funksjoner til konsollen via flere maskinvare-oppdateringer. Dette er en ytterst sjelden gang vi har sett oss nød til å fjerne en funksjon.

Brukere kan selv velge hvorvidt de ønsker å installere oppdateringen, noe som gjøres helt klart før oppdateringen installeres. Videre understreker vi at våre vilkår gjør det helt klart at vi reserverer oss retten til å endre konsollens funksjoner for å forhindre tilgang til ulovlig og/eller piratkopiert innhold.

Nå er det altså skrevet svart på hvitt, OtherOS-muligheten ble fjernet som et direkte preventivt tiltak. Hvorvidt dette er god nok grunn eller ei, blir antageligvis bestemt av PS3-eiere verden rundt. Hva syns du? Godtar du Sonys unnskylding – er det greit å fjerne en funksjon du har betalt for, om det hindrer piratkopiering?

Sony Playstation 3 Slim 120 GB

Sony Playstation 3 Slim 250 GB

Kommentarer (167)

Forsiden akkurat nå

Til toppen