Podkast

Conker's Bad Fur Day

Hvordan fikk dette søte plattformspillet sexreferanser, banning og vold?

Retro Crew forsøker å nøste opp i historien bak dristige Conker's Bad Fur Day.

Rare

På slutten av nittitallet jobbet spillstudioet Rare med nok et spill i sjangeren de hadde mest erfaring med: søte, maskotvennlige plattformspill. Merittlisten var den gang stappet full av Nintendo-spill med dyr i hovedrollen, alle med et familievennlig fokus. Nykommeren Conker's Quest, med ekornet Conker i hovedrollen så ut til å føye seg glatt inn sammen med Banjo-Kazooie-serien og Donkey Kong 64 på Nintendo 64.

Fra søtt til syndig

Da spillet til slut kom ut hadde det ikke bare skiftet navn. Conker's Bad Fur Day til slutt kom ut i 2001, etter å ha vært i utvikling siden 1997, og hadde spillet tatt en helt ny retning. Conker så fremdeles ut som en søt liten kosebamse, men hadde fått en fullstendig overhaling. Krabaten drakk seg snytens, konfronterte et drittberg kalt The Great Mighty Poo – komplett med et musikalnummer som snytt ut av South Park – og hadde en generelt ufyselig personlighet. Ikke akkurat barnevennlig.

I studio sitter Jostein Hakestad, Are Ness Fløgstad og spesialgjest Kenneth Jørgensen fra podkasten NerdAlert, og snakker om det kontroversielle spillet og alt rundt det. Blant annet dreier diskusjonen innom hvordan nyversjonen Conker: Live and Reloaded faktisk sensurerte litt i meste laget.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Etterpå får vi høre litt om Kenneths store samling av spill til retromaskiner som Super Nintendo og Sega Master System. Til sendingen hadde han sågar tatt med seg en skikkelig sjelden godbit som har en markedsverdi på over 10 000 kroner. Du har kanskje hørt om Stadium Events allerede?

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 63 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 62: Våre favoritter fra arkadehallene på 90-tallet
Episode 61: Er Super Mario 64 tidenes beste lanseringspill?
Episode 60: Visste du at Phoenix Wright-serien er 12 år gammel?

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden