Hvordan hadde Borderlands vært i 1989?

Gearbox dikter opp forgjenger.

Borderlands 2 er ferdigutviklet og snart klart for lansering, og for å promotere spillet har Gearbox laget en «demake» av spillet, det vil si en utgave hvor de prøver å tenke seg hvordan spillet hadde artet seg om det kom ut på langt svakere maskinvare.

The Border Lands er resultatet, et gratis webspill visstnok hentet fra 1989 hvor du velger en av de fire heltene og skyter mutanter og annet postapokalyptisk pakk på små arenaer sett ovenfra. Underveis går du opp i nivå og får også mulighet til å plukke opp nye og, forhåpentligvis, bedre våpen.

Dette er ikke 1989-versjonen.

Med tanke på at virkelighetens 1989 ga oss spill som Final Fight, It Came from the Desert, Stunt Car Racer, Golden Axe, Prince of Persia og Strider, er det lite sannsynlig at The Border Lands ville satt fyr på hitlistene eller blitt husket særlig godt i dag, men det er et artig lite pausespill.

Borderlands 2 blir forhåpentligvis et litt større høydepunkt. Som sin forgjenger er det et førstepersons skytespill med actionrollespillelementer, satt til planeten Pandora. Opp til fire spillere får samarbeide seg gjennom spillet, som skal være opp til tre ganger større enn originalen.

– Borderlands 2 er et spill som frister meg veldig, på tross av at jeg ikke var noen stor tilhenger av forgjengeren. Det karakteristiske grafiske designet, kombinert med smartere fiender, og en dråpe god humor, gjør at dette kan bli en særdeles god opplevelse å dele sammen med andre. Med ulike ferdigheter som lar deg legge opp figuren din etter din foretrukne spillemåte så er jeg i hvert fall klar til å gi Borderlands-serien en ny sjanse, skrev Marius Kjørmo etter å ha tatt en titt på spillet i august i fjor.

Spillet kommer i salg 21. september, til PC, PS3 og Xbox 360.

Les også: Intervju: – Borderlands får en helt annen dybde
Les også: De beste spillene på E3 2012

Siste fra forsiden