– I Assassin's Creed: Syndicate får du spille som en kvinne

Men årets snikmorderinnslag dropper flerspillermodusen.

Evie inntar Assassin's Creed: Syndicate.
Kotaku

Ifølge Kotaku skal årets Assassin's Creed-spill, nå kjent som Assassin's Creed: Syndicate, la spilleren veksle mellom to figurer i løpet av plottet. Vi får veksle mellom å spille som Jacob og søsteren Evie, som du kan se noen kostymevarianter av i toppen av artikkelen.

Kildene til Kotaku hevder likevel at spillet fokuserer mer på Jacob enn på søsteren, og at om lag tre fjerdedeler av oppdragene i spillet skal være myntet på ham.

Assassin's Creed: Syndicate ventes avduket 12. mai.

Nettstedet hevder at det ikke kommer til å være noen form for flerspiller i Assassin's Creed: Synidcate, og det virker dermed som om Ubisoft lar en av de mest fremtredende elementene fra fjorårets spill, Assassin's Creed Unity, ligge urørt i år. I stedet høres det ut som om du kan bytte mellom de to hovedpersonene mens du trasker rundt i verdenen mellom oppdragene, noe som høres mye ut som Grand Theft Auto Vs løsning der du kunne veksle mellom tre hovedpersoner til enhver tid.

Ifølge Kotaku får vi vite mer om Assassin's Creed: Syndicate allerede i løpet av 12. mai. Noen smådetaljer har vi allerede fått vite om gjennom lekkasjer. For eksempel var det lenge trodd at spillet skulle hete Assassin's Creed: Victory.

Spillet skal etter sigende ta sted i London under den viktorianske tiden på 1800-tallet, og skal bli tilgjengelig på Windows, Xbox One og PlayStation 4.

Det som var

Da Assassin's Creed: Unity ble vist frem i fjor fikk det en del oppmerksomhet for sin tydelige mangel på kvinnelige spillbare figurer i flerspillermodusen. Spillet lot fire spillere takle oppgaver sammen i verdenen samtidig, men at alle fire tilsynelatende var menn virket unaturlig og overflødig for mange.

Ubisoft svarte på kvinnemangelen med at det krevde for mye arbeid.

Spillet er satt til London under viktoriansk tid.

– Det er dobbelt så mange animasjoner, dobbelt så mange stemmer, alt det innholdet, og dobbelt mengde grafiske objekter. Særlig fordi vi gir muligheten til å tilpasse utseendet på snikmorderne, var det første svaret fra regissør Alex Amancio i et Polygon-intervju.

Det falt ikke i god fisk hos mange, særlig fordi Assassin's Creed-spill er kjent for å ha gigantiske utviklingsteam med flere hundre medarbeidere.

I et senere intervju med Eurogamer sa Amancio at han ikke følte problemstillingen var relevant for Assassin's Creed Unity, siden alle spillerfigurene i flerspillermodusen i bunn og grunn egentlig bare var rene kloner av hovedperson Arno. Han lurte da på om den sterke reaksjonen var basert på en misforståelse om at det var forskjellige spilleravatarer i stedet for én figur med tre kopier.

Assassin's Creed-serien har hatt kvinnelige hovedpersoner i noen spill nå – PS Vita-spillet Assassin's Creed III: Liberation og nye Assassin's Creed Chronicles: China har begge kvinner i hovedrollen. Assassin's Creed: Syndicate blir likevel første gang en kvinne er spillbar i storbudsjettsvarianten av titlene.

I kjølvannet av problemene med det nyeste innslaget vil Ubisoft endre seg litt.
Den trøblete Assassin's Creed Unity-lanseringen får Ubisoft til å tenke nytt »

Siste fra forsiden