Feature

Redaksjonen svarer

I disse spillverdenene vil vi helst bo

Skribentene forteller om sine favorittspillverdener.

1: Alexi, Espen, Petter og Erik-André
2: Mats, Øyvind, Håvard og Andreas

Mats Vederhus

Azeroth (World of Warcraft)

Jeg kunne absolutt tenkt meg å bo i World of Warcraft!

WoW var den første virtuelle verdenen jeg "flyttet inn i", og selv om den er herjet av krig og konflikt tror jeg at jeg kunne funnet meg til rette der med å gjøre oppdrag, redde verden i ny og ne, bekjempe Onyxia og være livvakten til Anduin Wrynn. Den type ting.

Jeg tror det er en grunn til at det finnes spillere som bruker store deler av sin våkne tid på Azeroth, og enda flere spillere som har vært/er i behandling for avhengighet. Jeg liker tanken på å bruke livet mitt på å mine gull, kjempe for Alliansen sammen med dverger og pandaren, danse med alver i skogen til langt på natt og fiske fisk fra vannene rundt Stormwind. Etterhvert som WoW har blitt utvidet har det også blitt lettere å bo der. Nå finnes for eksempel en frisør i Stormwind som ikke fantes før, og man har fått mulighet til å fly lange ruter over mange stopp uten å måtte lande.

Litt fisking i Azeroth er ikke å forakte for Mats.
Blizzard Entertainment

Øyvind Steinkopf Sund

Tamriel (Elder Scrolls)

Dette er nok ikke det tryggeste valget hva sjansen for et langt og trygt liv angår, men valget er likevel såre enkelt. Grunnen er også så enkel som at Tamriel er spillverdenen jeg gjennom utallige timer har gjort meg best kjent med. Jeg kan da heller ikke tenke med et mer spennende, variert og vakkert sted å bo. Bare tenk på alle mulighetene! Så var det dette med å overleve, da...

Jeg er faktisk ikke så halvveis dårlig til å hogge ved eller skyte med pil og bue, men ellers feiler jeg nok på de fleste tradisjonelle manndomsprøver. Derfor hadde jeg nok heller ikke ønsket å være Dovahkiin eller en tilsvarende skjebnesbestemt helteskikkelse. I så fall hadde Tamriel vært dødsdømt for lenge siden. Jeg hadde nok holdt meg ganske langt unna Skyrim, og sikkert også Morrowind. Selv om spesielt sistnevnte er et utrolig fascinerende sted, er det jo først og fremst livsfarlig!

Jeg hadde nok om mulig slått meg ned i den sentral regionen Cyrodiil, hvor jeg kunne forsøkt å stige i gradene i enten akademia eller politikken, og hvis det mislykkes er det jo alltids en karrière innen snikmyrding å falle tilbake på.

Øyvind tror han kunne trivdes i en av byene i Cyrodiil.
Les også
Anmeldelse:

Håvard Ruud

Johto (Pokémon Gold/Silver/Crystal)

Jeg er en bedagelig fyr. Det skal jeg ikke legge skjul på. Jeg liker å ta det rolig og ha det trygt. Derfor frister det ikke nevneverdig å skulle flytte til steder som Azeroth (World of Warcraft), som stadig invaderes av orcer fra en annen tid, konfliktherjede områder i Pandora (Borderlands).

I tillegg til trygghet, må man jo også ha noe å drive med. En jobb hvor man kan tjene til livets opphold. Alt dette tror jeg at jeg kan finne i Johto, verdenen man utforsker i Pokémon Gold, Silver og Crystal.

Ikke at jeg skal lage meg en karriere som Pokémon-trener. Det tror jeg blir for mye jobb og innsats, selv om Ash ser ut til å klare seg helt greit bare på slump i tv-serien. Jeg ser for meg å flytte til Goldenrod City, og satse på å få meg en jobb i radiostasjonen der. Kanskje få mitt eget program på sikt. Det er også et lite casino i Goldenrod, hvor jeg kan bruke mine hardt opptjente kroner. Hjemme har jeg en pokémon eller to jeg kan kose og leke med på fritiden.

Håvard ser for seg en karriere i Goldenrod City.

Andreas Klebo-Espe

Spira (Final Fantasy X)

Problemet med å skulle bo i en verden fra et spill er jo at det ofte fører med seg mye død og elendighet. Jeg ville vel aldri vært mer enn en datastyrt figur i en spillverden, og dem har det en tendens til å gå dårlig med. Jeg har derfor tatt forbehold om at det er fredstid når jeg flytter inn, og verdenen jeg har valgt er Spira fra Final Fantasy X.

Når en ikke trenger å bekymre seg for Sin – det gigantiske beistet som ødelegger alt hvert tiende år – er Spira et magisk ferieparadis. Fra sandstrendene på Besaid-øya og Blitzball-turneringer i Luca, til vandringer på Calm Lands-slettene og fjellklatring på Gagazet-fjellet – her er det opplevelser for enhver smak.

Som en håpløs sportsfanatiker ville jeg naturligvis valgt å bo i Luca; en kort fergetur fra sol og sand på Kilika-øya og med gangavstand til den nydelige Moonflow-elven. Så kan jeg heller dra på ferie når Sin kommer tilbake, kanskje til Hyrule?

Blitzball i Luca hadde vært tingen for Andreas.
Square Enix

Vi har også spurt om redaksjonens beste Nintendo 64-minner og spillene som gjorde størst inntrykk. I hvilken spillverden kunne du tenke deg å bo? Har du et forslag til spørsmål redaksjonen kan svare på neste gang? Fortell oss i kommentarfeltet.

1: Alexi, Espen, Petter og Erik-André
2: Mats, Øyvind, Håvard og Andreas

Siste fra forsiden