Digital distribusjon passerer butikkspill

I hvert fall i USA

Flere spill solgt over nett enn i spillsjapper det siste halvåret.

De fleste argumenterer for at én dag vil det fysiske mediet innen spill, musikk og film forsvinne. Nå er det paradigmeskiftet i ferd med å bli skikkelig synlig når det gjelder PC-spill.

Denne gjengen har fått enda mer makt.

Ifølge GameSpot kan nemlig den amerikanske NDP-gruppen melde at PC-salget har endret seg radikalt den siste tiden. Så radikalt, at digital distribusjon nå er større enn butikksalg når det kommer til volum. Fra januar til juni 2010 ble det solgt 11.2 millioner nedlastbare PC-spill i USA, mens det bare ble solgt 8.2 millioner over disk.

Dette er første gang butikkversjonene av PC-spill ser seg slått av nettet.

– En av hovedårsakene til dette er at "de store ble større" i første halvdel av 2010. Steam og Bigfish har fått større andeler av salget når det gjelder fullversjoner av PC-spill, sier NDP-analytiker Anita Frazier.

Nettet leder kanskje på antall enheter, men i omsetning er det butikkene som ligger i front – med en andel på 57 prosent. Dette er hovedsaklig på grunn av en høyere snittpris på spillene i butikk.

Det er også verdt å merke seg at de totale inntektene fra PC-spill falt med hele 21 prosent første halvår. Antall spill solgt falt med 14 prosent. Til sammenligning falt inntektene for konsollspill med åtte prosent.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden