I morgen forsvinner Diablo-auksjonshuset helt

Har du husket å hente ut alt du har kjøpt?

Blizzard

Da actionrollespillet Diablo III først ble lansert på PC-formatene kom det med en kontroversiell auksjonsfunksjon der spillerne kunne kjøpe og selge sjeldent utstyr for gull opparbeidet i spillet, eller ekte penger.

Dette har Blizzard i ettertid innrømmet at var et feiltrinn, og i fjor besluttet selskapet seg for å avvikle hele greia:

Diablo III: Reaper of Souls.

– Da vi opprinnelig designet og implementerte auksjonshusene var målet å tilby en praktisk og sikker måte å bytte på. Men, som vi har nevnt flere ganger, har det blitt mer og mer tydelig at systemet egentlig undergraver Diablos grunnmekanikk: å drepe monstre for å skaffe seg bytte, sa Blizzards John Hight i et blogginnlegg på Battle.net.

Nå forsvinner alt

Auksjonshuset stengte i utgangspunktet dørene 18. mars 2014, men det betyr ikke at alt som lå der automatisk forsvant. I morgen, 24. juni, vil det imidlertid fjernes helt.

Nok et bilde fra ekspansjonen.

Det betyr at hvis du fortsatt har noe liggende, enten det er utstyr du har vunnet eller gull du har tjent, må du hente det ut nå. Hvis ikke forsvinner det for alltid.

Å stenge auksjonshuset er et av flere skritt Blizzard har tatt for å forbedre Diablo III-opplevelsen. Den nyeste ekspansjonspakken, Reaper of Souls, inneholder også mange forbedringer.

– Diablo III: Reaper of Souls er en modig og meget bra utgivelse av Blizzard. Til tross for at originalen fikk en god mottagelse, og solgte enormt bra, har de turt å høre på kritikk de fikk, og har gjort noen radikale endringer i noen grunnelementer i spillet, skrev Gøran Solbakken i vår anmeldelse.

Snart kommer Reaper of Souls-oppdateringene til konsoll, i Diablo III: Ultimate Evil Edition. PS3 og PS4 får i tillegg eksklusivt innhold, om enn av den litt merkelige typen.

Siste fra forsiden