I oktober starter kampen om menneskenes nye hjem

Civilization: Beyond Earth har fått lanseringsdato.

2K Games

Det neste spillet i imperiebyggeserien Civilization vil lanseres 24. oktober i år, har utgiver 2K Games nylig annonsert.

Ny planet å krige på.

I Sid Meier's Civilization: Beyond Earth flyttes handlingen fra vår egen lille planet til en fjern klode. Situasjonen på jorden er svært vanskelig, og en rekke koloniskip sendes ut i rommet for å kolonisere det man tror kan være et nytt hjem for menneskeheten. Ditt skip er det første som kommer frem.

Mange nyheter

Som de andre spillene i Civilization-serien er dette et imperiebyggespill der du må grunnlegge og videreutvikle byer, forvalte landområdene rundt dem, drive vitenskapelig forskning og så videre. Du må også forholde deg til andre fraksjoner etter hvert, enten ved hjelp av diplomati eller krigsmakt.

Spillet bruker samme grunnleggende systemer som Civilization V.

Spillet henter blant annet inspirasjon fra klassiske Alpha Centauri, men gjør også mye eget. Blant annet får du et helt nettverk av ulike teknologier du kan forske på, og muligheten til å utvikle riket ditt i radikalt forskjellige retninger.

Selve planeten det kjempes over vil være forskjellig fra gang til gang, og det finnes en rekke typer planeter. Noen vil være vulkanske, andre vil være dekket av enorme hav og andre igjen vil stort sett bestå av ørkenmiljøer.

Sid Meier's Civilization: Beyond Earth er ikke det eneste strategispillet i sitt slag som er ventet utgitt denne høsten. Det spennende Endless Legend, som allerede er tilgjengelig i «early access»-form, er også på vei mot ferdigstillelse.

Siste fra forsiden