I slåssespillet Divekick bruker du kun to knapper

Det spinnville parodispillet peker nese til sjangeren.

Er det én sjanger som forbindes med vilter knappetrykking, innviklede knappekombinasjoner og intens timing er det nok slåssespill. Street Fighter, Tekken, Virtua Fighter, Mortal Kombat – alle de kjente og kjære seriene har lange lister av vanskelige knappesekvenser som de fleste av oss bare kan drømme om å gjennomføre uten klusse det til.

For alle oss som ikke har de finmotoriske ferdighetene helt på plass finnes Divekick. Her har man bare to knapper å bruke i kamp. Det merkverdige slåssespillet har nemlig bare en kampferdighet man må forholde seg til: hopp med påfølgende stupespark, eller «divekick» som det heter i statene. Blir du truffet bare én gang er runden over.

Referanser i fleng

Det er utvikler One True Game Studios som står bak idéen. Sammen med sjangerveteranene i Iron Galaxy Studios pusler de nå med å gjøre ferdig spillet, som etter alt å dømme har mange godbiter og referanser å by på for fans av spilltypen. Ta for eksempel resultattavlen som i mange spill viser en bokstav mellom F og S i forskjellige ferdighetsområder. I Divekick er det bare tre ferdigheter som belønnes: sparking, stuping, og det å ikke tape.

Divekick.

Det helsprø figurgalleriet er ikke dårligere. Blant massen finner vi mattegeniet Dive, hans Will Smith-aktige tvillingbror Kick og turneringsarrangøren Alex Jefailey, hvis hode vokser seg større for hver runde han vinner. Selv tidligere slåssespillegende og Capcom-frontmann Seth Killian er representert i figuren S-Kill.

Divekick har enda ikke fått noen utgivelsesdato, men planen er å slippe det til PlayStation 3, PlayStation Vita og Windows til sommeren. Spillet har likevel figurert på flere større turneringer, og har opparbeidet seg en kultstatus i slåssespillmiljøet.

Hør også: Podcast om Street Fighter II Les også: Anmeldelse av Injustice: Gods Among Us

Divekick-trailer.

Siste fra forsiden