I The Novelist spiller du et spøkelse

Men ikke den skumle typen.

Indie-spillet The Novelist ser ut til å bli litt som den klassiske filmen Ondskapens Hotell, bare uten selve ondskapen. Forfatteren Dan Kaplan har tatt familien med til et avsidesliggende hus langs kysten, hvor han håper å fullføre sin nyeste bok. Men han sliter med å sjonglere rollen som far, mann og forfatter, og familielivet står i fare.

Det verken Dan eller hans kone og barn vet, er at de ikke er alene i huset. De deler det nemlig med et slags spøkelse, og dette spilles av deg. Ditt mål er imidlertid ikke å skremme vettet av den stakkars familien, men å hjelpe dem. Kan Dan fullføre sitt mesterverk, uten å miste de han elsker?

Et hjelpsomt spøkelse

Du må studere familielivet uten å bli oppdaget. Siden du har overnaturlige egenskaper kan du lese tankene til familiemedlemmene, og utforske minnene deres. Dermed kan du finne ut hva de ønsker seg, og eventuelt hjelpe dem å oppnå det. Men pass på: Hvis de legger merke til deg, og begynner å mistenke at huset er hjemsøkt, er det slett ikke sikkert stemningen blir særlig mye bedre.

Riktig tidspunkt for å knirke med en dør.

Utviklerne skryter av at ulike ting vil skje hver gang du spiller, så det blir mulig å fullføre The Novelist flere ganger uten å oppleve det samme hver gang.

The Novelist kommer fra Kent Hudson, som har jobbet med AAA-spill i over et tiår. Han har erfaring med stitler som Deus Ex: Invisible War, Thief: Deadly Shadows og BioShock 2, men i 2011 valgte han å skape noe eget. Han har jobbet med spillet i femten måneder.

Du kan besøke det offisielle nettstedet for å forhåndsbestille en DRM-fri versjon av spillet gjennom Humble Bundle-systemet, og hvis du synes The Novelist høres ut som noe du helst vil spille på Steam kan du stemme på det i Steam Greenlight.

Spillet er under utvikling for OS X og Windows-baserte PC-er. Du finner en trailer under artikkelen.

Les også: Anmeldelse: The Blackwell Deception
Les også: Trilobyte jobber med The 7th Guest 3

Siste fra forsiden