Protoss-kampanje i StarCraft II

Ikke bare jordboere

Blizzard lover variasjon også i enspillerdelen.

Det første StarCraft-spillet hadde tre store og svært ulike enspillerkampanjer hvor hver av spillets tre fraksjoner (menneskene, Zerg og Protoss) fikk en egen kampanje å boltre seg på. Oppfølgeren blir imidlertid delt i tre separate utgivelser, og den første konsentrerer seg i hovedsak om menneskene.

Hvem gleder seg?

Nå har imidlertid en representant for Blizzard bekreftet at StarCraft II: Wings of Liberty kommer med en "minikampanje" (som en del av spillets hovedkampanje) hvor spilleren får leke med de høyteknologiske Protoss-enhetene. Denne vil være langt kortere enn menneskenes kampanje, men vil gi de som spiller enspillerdelen ekstra variasjon og muligheten til å prøve seg på en helt annen spillestil.

Spillets flerspillerdel lar deg kontrollere alle de tre fraksjonene, men Protoss-kampanjen er ikke ment som noen introduksjon til denne:

– Protoss-kampanjen vil ikke forberede deg på flerspiller som Protoss. Du får ikke bruke alle enhetene eller bygge alle bygningene og oppgraderingene. Generelt, selv for menneskene, er ikke målet med enspillerkampanjene å forberede spillere for flerspillerdelen, men å fortelle en historie og gjøre andre morsomme ting som ikke er mulig i flerspiller.

I stedet vil spillet ha en serie minioppdrag som krever at du utfører visse oppgaver, og som passer bedre som innføring for de som vil kaste seg rett ut på nettet.

Det forventes at StarCraft II: Wings of Liberty kommer i løpet av årets første halvdel. Vår siste sniktitt er fra september i fjor.

Siste fra forsiden