– Ikke utenkelig å gi Resident Evil en omstart

Capcom er ikke fremmed for forandring, men vil bevare seriens særegenhet.

Ifølge Eurogamer er ikke Capcom fremmed for tanken om å begynne på nytt med Resident Evil-serien. Dette kom frem under en diskusjon nettstedet nylig hadde med Resident Evil: Revelations-produsenten Masachika Kawata.

Et sandkassespill er ikke utenkelig

Da serieveteranen – som har jobbet på alle spillene i serien siden Resident Evil 4 – ble spurt om muligheten til å forandre serien etter den skuffende responsen i kjølvannet av Resident Evil 6, var han ikke fremmed for tanken. Det kan til og med hende serien finner på å bevege seg ut i sandkassesjangeren.

Resident Evil: Revelations får hamskifte i vår.

– Om vi skiftet retning mot sandkassesjangeren ville vi uansett gjort det vi kunne for å bevare det Resident Evil er og det som gjør at den appellerer til fans, samtidig som vi ville ha prøvd å gjøre den tilgjengelig for nye spillere. For å greie dette må vi nesten gjøre en liten omstart for å få serien til et punkt der det passer med åpen verden-mekanikker. Det er min personlige mening, forteller produsenten.

– Det er mange beslutninger som må tas før noe slikt kan gjøres med serien, men det er noe som… Det er en mulighet, forteller han uten å fullføre resonnementet helt.

Et Resident Evil-spill i sandkassesjangeren kommer nok dog neppe med det første, forteller produsenten.

Nyversjon av Revelations på trappene

For tiden jobber Kawata med å ferdigstille nyversjonen av Resident Evil: Revelations. Frem til nå er det kun Nintendo 3DS-spillere som har kunnet grøsse seg gjennom korridorene, men i mai slippes spillet til Xbox 360, PlayStation 3, Wii U og Windows.

Kawata forteller videre at de kommer til å følge responsen fra Resident Evil: Revelations nøye, for å se hva fansen og media synes om nyutgaven.

Hvordan kan Resident Evil bli et sandkassespill?

– Jeg tror vi kommer til å få masse input fra fansen og media om hva dette betyr for Resident Evil, og hva det kan bety for seriens fremtid. Vi kommer utvilsomt til å se på det som et tegn på hvor vi bør gå videre, sier forteller han.

Da Gamer.no anmeldte Nintendo 3DS-utgaven i fjor, belønnet anmelder Kjersti Stuestøl spillet med en positiv syver-karakter.

– Resident Evil: Revelations er seriens andre tur innom Nintendo 3DS. På mange måter er det imponerende å se hva Capcom har fått ut av den håndholdte konsollen, mens andre ting antagelig kunne ha blitt gjort bedre, konkluderte hun den gang.

Les også
Anmeldelse:

Les også: Capcom svarar på kritikken Les også: – Overlevelsesgrøss blir for smalt

Siste fra forsiden