– Ingen årlige Battlefield-spill

DICE mener at de trenger mer tid på seg for å lage gode spill.

Call of Duty-serien er sannsynligvis den bestselgende spillmerkevaren for øyeblikket, i hvert fall til stuekonsollene. Mektige økonomiske muskler og to utviklingsteam som avlaster hverandre gjør utgiver Activision i stand til å utgi ett stort spill i serien årlig. Stadige salgsrekorder tyder på at spillerne er fornøyde med det.

Les også: Vi har spilt Battlefield 3!

I et intervju med Gamerzines kommer det frem at dette ikke er en sti Battlefield 3-studioet DICE har lyst til å gå ned. De føler at de må ha større kontroll over produktet sitt enn som så. Det skriver Eurogamer.

Dette er det mange som venter på.

– Forretningsmålet vårt er ikke å utgi ett spill årlig. Vi trenger tid for å lage det neste spillet kundene forhåpentligvis liker. Om vi slipper en ny, stor Battlefield-tittel neste år så betyr det at vi hadde hatt under et år på oss til å lage den. Da måtte vi fått et annet studio til å lage det, og da kunne det ikke hatt vårt kvalitetsstempel &ndash de måtte ha kopiert et spill vi nettopp ga ut. Æsj, nei, sier spillets produsent Patrick Bach til nettstedet.

Det finnes alternativer

Han fortsetter med å si at EA aldri kunne presset dem til å gi ut ett spill i året, og at det hadde drept serien. Det betyr likevel ikke at de ikke har planer om å nå ut til flere spillere med Battlefield 3. DICE har tidligere uttalt at Battlefield 3 er for alle, og at de simpelthen skal levere et bedre spill enn Call of Duty-serien i år.

Hektiske saker.

For å dekke mellomrommet mellom storutgivelsene sine tar DICE heller sats på å gi ut nedlastbart innhold av betydelig størrelse, slik som Vietnam-utvidelsen til Battlefield: Bad Company 2.

– Med Battlefield: Bad Company 2 oppdaget vi at om du bruker nok tid på å lage en utvidelsespakke, er det nok innhold til at spillet føles nytt og friskt. Det er ikke bare en kartpakke, men nye våpen og kjøretøy, som gjør at spillet føles nytt igjen. Jeg tror det er en sunnere måte å utvide spillopplevelsen på. Det er ikke et nytt spill, men en vri på det gamle. Jeg tror det er sunnere enn å forsøke å presse hver siste lille krone ut av serien, avslutter Bach.

Battlefield 3 utgis 25. oktober, til PC, Xbox 360 og PlayStation 3.

Siste fra forsiden