Ingen flerspiller i BioShock Infinite

Ken Levine avkrefter de seiglivede ryktene.

Etter mye om og men har Ken Levine nå endelig bekreftet at BioShock Infinite ikke får en flerspillermodus. Levine skjøt ned de seiglivede ryktene i en knapp twittermelding etter å ha blitt spurt om å oppklare den forvirrende situasjonen rundt flerspillerdelen.

Det har nemlig vært mye frem og tilbake med BioShock Infinite siden avdukingen i 2010 – ikke minst når det kommer til flerspiller. Ken Levine selv gikk tidlig ut i annonseringsåret og fortalte at gjengen i Irrational Games eksperimenterte med konsepter til en flerspillermodus, men at de ikke gadd å koke suppe på Call of Duty- og Halo-spikeren.

I mai blaffet ryktene om en eller flere flerspillermodi opp etter at Irrational Games søkte etter nye ansatte som kunne hjelpe med «nettverksaspekter». Ifølge kilder Kotaku snakket med den gang jobbet studioet med to potensielle flerspillermodi, som begge ble avlivet. Det var da snakk om en slags samarbeids-tårnforsvarmodus, og en modus som lignet Call of Dutys «spec-ops»-oppdrag.

BioShock Infinite ble avduket i 2010, og skulle egentlig komme ut i høst.

Tøffe tider for Irrational?

Det siste halvåret har flere større figurer i utviklingsstudioet forlatt skuta, noe som har fått spekulasjonene rundt spillets tilstand til å blomstre opp. Da spillet også hoppet bukk over E3 og Gamescom hevet nok mange øyenbrynene ytterligere. Likevel bedyrer studioet at spillet er i bane, og at de gjenværende ansatte har nok kapasitet til å fullføre spillet innen utgivelsen.

Det blir spennende å se hva Irrational slipper i februar 2013. BioShock Infinite er ett av neste års mest etterlengtede spill, og har store sko å fylle etter at BioShock har opparbeidet seg et ettermæle som en av konsollgenerasjonens beste spill.

Les også: Mulig flerspiller for BioShock Infinite Les også: Sniktitt: BioShock Infinite

Siste fra forsiden