Ingen ny Xbox med det første

Microsoft er fornøyde med X360.

I november i år vil Xbox 360 fylle hele fem år. Om man sammenligner med elektronikk generelt, så er Microsofts konsoll en bestefar allerede, og det er nok mange som hadde håpet på informasjon om en ny konsoll i nærmeste fremtid. Det kan virke som om det ikke vil skje med det første.

Helt siden 70-tallet har konsollkrigen gått sin vante gang, med nylanseringer sånn cirka hvert femte år. Dette forandret seg ved lansering av Playstation 3. Sony fortalte da at deres nye konsoll skulle følge Playstation 2, og ha en levetid på 10 år. Nå går også Microsoft ut og sier at deres konsoll vil ha lengre levetid enn fem år.

Natal

På CES i Las Vegas kunne David Hufford, sjefen for Xbox Product Management, fortelle at Xbox 360 er en del av de langsiktige planene til Microsoft.

– Det er ikke behov for å lansere en ny konsoll fordi vi klarer å gi denne konsollen nytt liv - enten med software- eller hardware-oppgraderinger, som Natal.

– Xbox 360 ble designet for å ha en lang levetid, og jeg vet ikke om vi engang er midtveis enda.

I et CES-foredrag kunne Xbox-sjef Robbie Bach fortelle at Natal vil bli lansert nærmere jul i år.

3D, pris og denslags

Det er klart at Microsoft streber etter å videreutvikle konsollen sin med tjenester som Zune-film og støtte for Twitter og Facebook.

I fremtiden vil vi også få flere spill som utnytter 3D-teknologi. Avatar er allerede ute, og retrospillet Scrap Metal vil også tilby 3D-modus for de som allerede har 3D-briller.

Hufford ville ikke si noe om Microsoft vil produsere nyere chipper enn Jasper, som er den nyeste. Han ville heller ikke si noe om et eventuelt blu- ray-drev, selv om det er mer eller mindre avkreftet tidligere.

– Vi elsker prisene våre nå. Jeg vil ikke si at teknologiutviklingen stanser, men vi tror at vi har en høykvalitetskonsoll, og vi står ved den kvaliteten ved å tilby en garanti uten sidestykke.

Sonys tidligere utspill om deres 10-årssyn og disse uttalelsene fra Microsoft er på mange måter ganske logiske. En konsoll selges ofte med tap de første årene, og profitten kommer ofte når produksjonskostnadene synker samtidig som salg av software stiger. Men en kan stille seg følgende spørsmål:

Er Xbox 360 og PS3 like attraktive i 2015 som i 2005?

Les også
Er det kuult å jobbe med spill?

(Kilde: Worldbbnews)

Siste fra forsiden