– Ingen «Online Pass», ingen flerspiller

Mass Effect 3 benytter det kontroversielle nettpassystemet.

For noen dager siden fikk vi bekreftet ryktene om at Mass Effect 3 kommer med en flerspillerdel. De hadde rot i at en sør-afrikansk nettbutikk meldte om at det kom med et «online pass», noe som ganske riktig stemte.

Mass Effect 3.

EA kan fortelle at alle nye utgaver av spillet kommer med en unik kode, som kan benyttes én gang. Det vil si at de som kjøper spillet brukt og med en aktivert kode må handle en i spillets nettbutikk. Visse funksjoner er låst for de som ikke har aktivert en kode, blant annet flerspillerdelen. Det skriver Eurogamer.

Tiltaket er slettes ikke nytt i spillsammenheng, og benyttes av mange andre spillutgivere som en måte å tjene penger på bruktsalg. For Mass Effect 3s del vil det i hovedsak låse «Galaxy at War»-modusen – et omfattende nettverk som håndterer både nedlastbart innhold, eksterne tjenester og flerspillerdelen.

Galaxy at War

Den viktigste delen av Galaxy at War for spillere flest er nok flerspillerdelen. Samarbeidsmodusen for fire spillere skal ha en direkte innvirkning på hvordan historien i enspillerdelen utfolder seg, uten at man må ta del i den for å få en perfekt slutt. Konseptet er at man styrer generiske spesialsoldater som må forsvare ressurser og nøkkelpunkter for å hjelpe kampen mot Reaper-trusselen.

Man kan velge mellom seks klasser og raser, og komponerer selv et team som skal knerte fiender på vegne av fred i universet. Denne delen av spillet skal ha nytt, annerledes innhold fra enspillerdelen.

Samtidig går EA og Bioware med planer om å lage mobilspill og sosiale tjenester som flettes inn i dette systemet. Traileren under forklarer Galaxy at War nærmere. Flerspilerdelen av Mass Effect 3 utvikles av et separat team hos Bioware Montreal, noe som angivelig betyr at denne delen ikke påvirker arbeidskapasiteten for enspillerdelen.

Mass Effect 3 utgis 6. mars neste år, til PC, PlayStation 3 og Xbox 360.

Flerspillertrailer.

Siste fra forsiden