Ingen PlayStation-spill på Vita

Konsollen får ikke støtte for eldre spill eller Flash-formatet.

Den nye håndholdte konsollen fra Sony lander i japanske butikkhyller akkurat tidsnok til å rekke julehandelen. Men når den slippes er det et par funksjoner som lar vente på seg.

Ifølge Gamasutra vil nettleseren i konsollen nemlig ikke støtte Adobes Flash-format ved lansering. Derimot skal konsollen ha støtte for cookies, JavaScript 1.7 og ikke minst HTML5.

Uncharted legger turen innom Vita.

HTML5 er, som navnet antyder, den femte versjonen av internettspråket, og tilføyer nye muligheter for implementering av multimedia- og grafisk innhold på nettet uten at man må ty til diverse plug-ins. Enkelte har spådd at HTML5 kan bety kroken på døra for Flash.

Også den forrige håndkonsollen fra Sony, PSP, ble sluppet uten Flash-støtte, men fikk støtte for Flash gjennom en programvareoppdatering halvannet år etter slipp. Verdt å nevne er det likevel at når PSP først fikk Flash-støtten, var det snakk støtte for en Flash-versjon som lå fem generasjoner bak den nyeste versjonen. Derfor er det mye Flash-innhold PSP heller ikke kan vise.

Det er godt mulig at også Vita vil få Flash-støtte på et senere tidspunkt via en programvareoppdatering, men noen konkret informasjon om dette foreligger ennå ikke.

Ingen PlayStation-spill

Ifølge den japanske spillblekka Famitsu (via Andriasang) har Sony bekreftet at Vita heller ikke vil få støtte for spillarkivet ved lansering.

Det vil si at konsollen ikke vil kunne spille de gamle PlayStation-titlene som har vært tilgjengelig til PSP via PlayStation Store.

Ordlyden «ved lansering» kan likevel tyde på at støtte for dette vil komme på et senere tidspunkt.

Vita lanseres 22. februar her til lands.

Siste fra forsiden