Ingen PlayStation Vita i år

Vi må vente litt ekstra på Sonys neste håndholdte.

Da PlayStation Vita ble avduket under E3-messen i år ble det samtidig kunngjort at konsollen ville bli lansert over hele verden i år. Torsdag ble det imidlertid klart at Sony kun slipper konsollen i Japan, Hong Kong og Taiwan innen året er omme, mens Europa og Amerika må vente til starten av 2012. Dette melder Eurogamer via MSN Money.

Les også: Vi har prøvd PlayStation Vita

Grunnen til denne utsettelsen for det vestlige markedet skal ifølge Sonys president, Kazou Hirai, være at selskapet ønsker å ha et godt spillutvalg når konsollen endelig slippes.

Uncharted: Golden Abyss er én av stortitlene som kommer til PlayStation Vita.

Samtidig slo Hirai fast at de ikke har noen planer om å senke prisen på PlayStation Vita, på tross av at konkurrenten Nintendo tidligere denne uken annonserte et kraftig priskutt til sin nyeste håndholdte konsoll, Nintendo 3DS.

– Vi ser ikke behovet for å kutte prisen bare fordi andre i bransjen gjør det, forklarte Hirai til pressen.

PlayStation Vita kommer med trykksensitiv skjerm og «touch pad» på baksiden. I tillegg har den kamera både foran og bak. Maskinen støtter en rekke musikk- og filmformater, samt flere populære bildeformater, som kan overføres via USB.

Maskinen kommer i to modeller, hvor den ene koster 250 euro (cirka 1950 kroner) i Europa og den andre 300 euro (litt over 2350 kroner). Noen veiledende pris for Norge er ikke annonsert.

Siste fra forsiden