Ingen Porsche i Forza 4

Lisensproblemer setter en stopper for Porsche-biler i Microsofts simulator.

Electronic Arts har i lengre tid eid lisensrettighetene til å lage bilspill med modeller fra Porsche. Dermed har produsenter av andre bilspill blitt nødt til å samarbeide med dem for å få Porsche-biler i spillene sine. Dette gjorde Microsoft og Turn-10 med Forza 3, som inkluderte 35 forskjellige Porsche-modeller.

Microsoft sitter imidlertid på rettighetene til en annen stor bilfabrikant, nemlig Ferrari. Da Electronic Arts' nyeste bilspill, Shift 2: Unleashed, kom ut var det uten biler fra den italienske fabrikanten. Det første spillet i serien fikk Ferrari-biler via en nedlastbar ekspansjon som var eksklusiv for Microsofts Xbox 360.

Forza 4 mangler ikke biler, selv om Porsche ikke er med.

Dermed kan det se ut som Electronic Arts har valgt å ta igjen, for de vil ikke la Forza 4 få Porsche-modeller. Dette er Forza-utvikler Dan Greenawalt svært lei seg over.

– I Forza 3 fikk vi i stand et samarbeid med EA for over 35 Porsche-modeller, og vi hadde gledet oss til å putte enda flere Porsche-biler inn i Forza 4, spesielt med tanke på å bruke dem i den nye Autovista-modusen. Men når alt kom til alt fikk vi ikke til et samarbeid med EA, sa han i et intervju på Forza-nettstedet.

Delen av intervjuet hvor han klaget over Porsche-modellenes fravær har nå blitt fjernet fra intervjuet, men ble plukket opp av IGN.

Selv om Porsche-fans ikke får kose seg med sine favorittbiler i Forza 4 kan de imidlertid se frem til biler fra tyske RUF. Den vesle fabrikanten har nemlig et samarbeid med Porsche som lar dem lage sportsbiler som blir bygget på råchassier de kjøper av Porsche uten serienummer. De som forhåndsbestiller Forza 4 får tilgang på en RUF RGT8, som er basert på Porsche 911 GT3.

Ellers får vi biler fra en rekke fabrikanter, og til nå har Microsoft kunngjort avtaler med alt fra KIA til McLaren.

Siste fra forsiden