Ingen svømmebasseng eller småbarn i neste The Sims

Nå prøver Maxis å forklare hvorfor.

EA/Maxis

I den siste tiden har det vært opprør i The Sims-seriens fanskarer. The Sims 4 får nemlig verken svømmebasseng eller småbarn, to ting som har vært med i serien helt siden starten og som mange i miljøet mener er helt essensielle.

Faktisk har over 16 000 mennesker signert i en underskriftskampanje for å få Electronic Arts og Maxis til å inkludere dise elementene.

– Fokus på å revolusjonere simmene

Simmene skal være glupere enn før.

Med tanke på at The Sims 4 er under to måneder unna lansering, er sjansene små for at kampanjen vil påvirke spillet slik det havner i butikkene. Men nå har i alle fall Rachel Franklin, som er en av spillets produsenter, forsøkt å forklare hvorfor funksjonene er borte:

– Da vi satte oss ned for å se på alt vi ville gjøre med spillet, all den nye teknologien vi ville bygge inn, var det så enkelt som at vi ble nødt til å gjøre ofringer, og vi visste at disse ville skuffe noen av tilhengerne. Det er en tung pille å svelge, tro meg, men for å levere vår visjon for The Sims 4 var det helt nødvendig med fokus. Fokus på å revolusjonere simmene selv.

Hun fortsetter:

Nye byggeverktøy.

– Så i stedet for å inkludere småbarn valgte vi å gå dypere i funksjonene som gjør simmene levende: meningsfulle og ofte underholdende følelser og interaksjoner, større muligheter i «create-a-sim», og mer realistisk (og noen ganger rar) oppførsel. I stedet for svømmebasseng valgte vi å utvikle viktige nye funksjoner i byggemodus: direkte manipulering, husbygging rom for rom, muligheten til å bytte rom med andre og å gjøre rommene enda mer interaktive.

Spillet har forøvrig fortsatt barn, men de hopper altså over ett av stadiene i oppveksten.

Kan komme etter lansering

Her var det liv.

Tidligere har produsent Ryan Vaughan forsøkt å berolige The Sims-tilhengerne ved å påpeke at selv om ting ikke er med ved lansering, kan det hende de kommer senere:

– Mens vi skjønner at noen av dere blir skuffet over at svømmebasseng og småunger ikke blir tilgjengelige når The Sims 4 Base Game lanseres i september, skal dere vite at vi bygger et utrolig sterkt fundament som vil være i stand til å oppfylle alle deres ønsker i årene som kommer.

Les også
Anmeldelse: The Sims 4

Spørsmålet er selvsagt nå om spillerne må betale ekstra for å få tilgang på funksjonalitet som tidligere var standard for serien. Svaret på det får vi nok ikke før etter lansering.

At fast inventar i serien forsvinner har vi forøvrig sett tidligere. I anmeldelsen av The Sims 3 klaget vi blant annet på at EA hadde glemt stupebrettene:

– Det å få råd til å bygge eget svømmebasseng har alltid vært en belønning jeg har satt pris på. Og greit nok, vi får fortsatt bygge svømmebasseng i The Sims 3. Men vi får ikke stupebrett, som har vært fast inventar siden originalens dager. Andre klassikere, som badestampen og pianoet er også sporløst forsvunnet, skrev vi da.

Siste fra forsiden