Interaktiv XCOM-trailer lansert

Youtube-trailer lar deg velge taktikk underveis.

XCOM: Enemy Unknown er en nyversjon av Gollop-brødrenes klassiske strategispill UFO: Enemy Unknown (eller X-COM: UFO Defense, som det het i USA). Spillet kommer den 12. oktober, og gir deg i oppgave å forsvare kloden mot en invasjon fra verdensrommet. Det kombinerer taktisk, turbasert kamp med global strategi i sanntid, og lar deg både arbeide med «det store bildet» og ta direkte del i militæroperasjonene.

I forbindelse med den kommende lanseringen har utviklerne hos Firaxis lansert en interaktiv trailer fra spillet. Her får du påvirke handlingen ved å gjøre taktiske valg underveis, og dermed får du se hvordan ulike tilnærmingsmåter fungerer i praksis. Dette bør gi et langt bedre inntrykk av hvordan spillet faktisk er å spille, enn typiske actionfokuserte trailere hvor det man får se ikke nødvendigvis er så representativt for selve spillet.

De kom ikke i fred.

Du kan ta en titt på traileren under artikkelen.

Om du synes spillet virker interessant kan du laste ned en spillbar demovia Steam. Denne gir kun tilgang på den tidlige delen av spillet, og du får dermed ikke den friheten det skal by på når ting åpnes opp, men inneholder likevel nok innhold til at du får prøvd ulike aspekter av spillet.

Som vanlig nå for tiden ønsker utgiver 2K Games at så mange som mulig skal forhåndsbestille spillet, og i den forbindelse byr de blant annet på en gratis kopi av det populære strategispillet Civilization V og XCOM-hatter i Valves hodeplaggfokuserte skytespill Team Fortress 2.

XCOM: Enemy Unknown er forøvrig ikke det eneste XCOM-spillet som er på vei. Lenge før Civilization-skaperne hos Firaxis kunngjorde at de ville lage en nyutgave av nittitallsklassikeren kunngjorde 2K at de jobbet med et førstepersons skytespill i BioShock-stil, satt til det samme universet. Det spillet har blitt kraftig utsatt, og nå vil ryktene ha det til at det har blitt forvandlet til et tredjepersons skytespill i stedet.

Nettstedet Kotaku har nemlig fått tilgang på nye skjermbilder som skal være sendt ut i forbindelse med en markedsføringsundersøkelse rundt utgivelsen, og her ser det tydelig ut som kameraet er klistret bak ryggen på spillfiguren. 2K Games har ikke ønsket å kommentere saken.

Les også: Sniktitt: XCOM: Enemy Unknown
Les også: Desse spela gler vi oss til i oktober

Interaktiv XCOM-trailer.

Siste fra forsiden