J. Michael Straczynski om Babylon 5-spill

Gamecloud har intervjuet skaperen av Babylon 5, J. Michael Straczynski, og de lurte blant annet på når vi kan forvente å se et spill basert på den klassiske TV-serien.

Det er egentlig litt merkelig; vi får servert det ene Star Wars og Star Trek-spillet etter det andre, mens det rike og intrikate Babylon 5-universet forblir urørt. Med tanke på hvor involverende serien var i sin tid, er det skuffende at ingen ser potensialet dette universet har til å ligge til grunn for et spill.

Babylon 5-tilhengere husker utvilsomt at Sierra jobbet med et Babylon 5-spill, men dette ble av ukjente årsaker kansellert (etter at Sierra hadde investert store penger i utvikling og markedsføring). Desperate Babylon 5-tilhengere kan imidlertid laste ned B5: I Found Her, som er et enmannsprosjekt som har høstet stor jubel på nettet.

Nå har nettstedet Gamecloud intervjuet J. Michael Straczynski om Babylon 5, og i og med at de er et spillrelatert nettsted, hadde de selvfølgelig også noen spillrelaterte spørsmål på lur. Det første spørsmålet deres involverte Sierras kansellerte B5-tittel, og Straczynski svarte at han jobbet som rådgiver på spillet og skrev deler av skriptet, men at Sierra ikke brukte spesielt mye av det han skrev.

Han var imidlertid veldig skuffet over kanselleringen, spesielt på grunn av at spillet skulle inkludere mye film med skuespillerne fra serien, og filmopptakene til spillet var de siste B5-opptakene som ble laget. Nå er de, som Straczynski sier, tapt for alltid.

Videre fortalte Straczynski at han og Looking Glass Studios (selskapet bak Thief-serien) planla å jobbe sammen om et spillprosjekt, men at det aldri ble noe av. I forhold til fremtiden fortalte han at Warner Brothers vurderer å lage et Babylon 5-spill (noe de visstnok har gjort ved flere anledninger tidligere), men at han ikke vet om det blir noe av det.

Straczynski påpeker at seriens univers er som skreddersydd for et spill, og mener et involverende onlinespill kunne passet svært godt for universet. Vi får håpe Warner Bros. skjønner dette, og gjør mer enn å snakke om et Babylon 5-spill denne gangen.

Siste fra forsiden