Minecraft film

Jack Black får hovedrolle i Minecraft-filmen

Eva Rinaldi (flickr), Microsoft, montasje Gamer.no

Etter å ha flekset skuespillmusklene som Bowser i storsuksessen The Super Mario Bros. Movie i fjor, bykser nå Jack Black videre til en ny stor filmrolle fra spillenes univers. Ifølge Deadline og Variety skal den velkjente musikeren og skuespilleren ta rollen som Steve i den kommende Minecraft-filmen.

Den velkjente skuespilleren har lenge vært godt innlosjert i spillverdenen, med stemmeskuespillroller i spill som Broken Age, Psychonauts 2, Brütal Legend og Tony Hawk's Pro Skater 1 og 2. I tillegg spiller han Claptrap i den kommende Borderlands-filmen.

Black får følge av Jason Momoa (Aquaman, Game of Thrones), Danielle Brooks (Peacemaker) og Emma Myers (Wednesday) i filmatiseringen av det som er tidenes mest solgte spill.

Vi ser jo en viss likhet mellom Steve og Jack Black.
Mojang

For de uinvidde: Steve er fyren med turkis skjorte og blå bukser som pryder det meste av promobilder fra spillet. Da Minecraft ble skapt var det sånn spilleravataren så ut, og utseendet har siden sementert seg som trynet utad for Minecraft.

Siden da har utviklerne i Mojang lagt til flere figurer i spillet. Først kom Alex, og for et par år siden fikk vi Noor, Sunny, Ari, Zuri, Makena, Kai, og Efe som spillbare «skins».

Lang utviklingstid

Selv om skuespillergaleriet begynner å bli sementert, virker det som alle detaljene rundt Minecraft-filmen ikke er helt på plass ennå. Ifølge Deadline har ikke filmen landet på hvem som skal få kred for manuset ennå. Regissøren er likevel på plass, med Jared Hess (Napoleon Dynamite) bak tøylene.

Minecraft-filmen har vært under utvikling lenge, med en rekke forskjellige personer. Warner Bros. sikret seg først rettighetene i 2014, med produsentene bak The Lego Movie som ledere. Shawn Levey (Night at the Museum) skulle da regissere filmen, men forlot prosjektet tidlig.

I 2015 ble regiansvaretskuflet over til It's Always Sunny in Philadelphia-stjernen Rob McElhenney, men han forlot også prosjektet etter en stund. Den siste som prøvde seg før Hess var regissør Peter Sollett (The Path) i 2019, men det falt også sammen. Hess ble koblet på prosjektet i 2022.

Planen er nå å slippe Minecraft-filmen 4. april 2025.

LES OGSÅ: Minecraft Legends er som StarCrafts fargerike og klossete søskenbarn. Vår anmeldelse »

Siste fra forsiden