Japanske veteraner lager indie-spill

Nystartet indie-studio lager japansk rollespill med kamp i sanntid.

Project Phoenix er et japansk rollespill med sanntidstrategielementer, som er under utvikling hos en nystartet utvikler ved navn Creative Intelligence Arts. Spillets kunstneriske ledelse er det Final Fantasy-veteran Kiyoshi Arai som står for, mens musikken lages av Nobuo Uematsu. Dette er visstnok første gangen Uematsu, som har stått bak musikken i flesteparten av Final Fantasy-spillene, blir dypt involvert i et indie-prosjekt.

Resten av teamet har bred erfaring fra vestlige og østlige storspill, og merittlisten inkluderer alt fra L.A. Noire og Diablo III til Soulcalibur V og Steins;Gate Fuka Ryōiki no Déjà vu – hva nå enn det kan være.

Kickstarter-planer

Herlig konseptbilde.

Utviklerne planlegger å starte en Kickstarter-kampanje der de ber om 100 000 amerikanske dollar, altså nesten 600 000 norske kroner, for å betale deler av utviklingen.

Handlingen vil foregå i en verden som heter Azuregard, og du spiller en engel med hukommelsestap. Han slår seg sammen med en reservert alveprinsesse, en magiker preget av indre konflikt og en tempelridder med sine egne personlige problemer, og utforsker en verden hvor misforståelser og uvitenhet har ledet til en blodig krig.

Spillet skal etter planen lanseres i midten av 2015, og kommer til Windows, OS X, Linux, iOS og Android. Mer informasjon vil du snart kunne finne på det offisielle nettstedet – akkurat nå er det kun en nedtelling der. En pressemelding finner du på AllGamesBeta.

Les også: Kickstarter-suksess for indie-JRPG
Les også: Final Fantasy-komponist lager barnebok

Siste fra forsiden