John Carmack blir Oculus VR-direktør

id Software-grunnleggeren satser på virtuell virkelighet.

Spillprogrammereren John Carmack, som blant annet har Doom og Quake på rullebladet, har blitt ny sjef for teknologi hos «virtual reality»-selskapet Oculus VR. Overfor nettstedet Engagdet bekreftes det at han vil jobbe fulltid hos dem. Men ifølge Bethesda har han ikke forlatt id Software, studioet han var med å grunnlegge i 1991.

– John har lenge vært interessert i arbeidet hos Oculus VR, og ønsker å bruke tid på det prosjektet. Det tekniske lederskapet John gir spillene i utvikling hos id Software er ikke påvirket, sier utgiveren til Eurogamer.

Carmack var blant annet den første som integrerte teknologien i et spill. Det var også han som presenterte teknologien på E3 i 2012. I en uttalelse publisert på nettstedet til Oculus VR har han følgende å si om det nye karrierevalget:

Carmack med nye kolleger.

– Jeg har gode minner fra mye utvikling som har ledet til store ting i den moderne spillverdenen. Intensiteten vi fikk i førstepersonssipll, LAN- og nettspill, modifikasjoner og så videre. Det å tape fast en stropp og lime sensorer på Palmers tidlige prototype-Rift, og skrive koden for å kjøre den, er like stort.

Han fortsetter:

– Dette er en spesiell tid. Jeg tror virtuell virkelighet vil ha en enorm påvirkningskraft i årene som kommer, men alle som jobber i feltet i dag er pionerer. Det alle vil ta for gitt i fremtiden er ting vi tenker ut i dag. Vi er der ikke enda. Det er mye mer arbeid som må gjøres, og det finnes problemer vi ikke engang vet om kan løses, men jeg gleder meg til å jobbe med dem. Det kommer til å bli stort!

Les også: Vi har prøvd VR-brillene Oculus Rift

Siste fra forsiden