Jon van Caneghem til NCsoft

Koreanske NCsoft har allerede sikret seg Ultima-guruen Richard Garriot, og nå har skaperen av Might & Magic slått seg sammen med dem.

Grunnleggeren av New World Computing, Jon Van Caneghem, er en legendarisk skikkelse innenfor spillverdenen. Han stod bak både rollespillene i Might & Magic-serien (de første utviklet han omtrent helt på egenhånd) og strategispillene i Heroes of Might & Magic-serien, og i tillegg har han jobbet med en rekke klassiske spill gjennom tidene. Etter at 3DO kjøpte New World Computing ble handlingsfriheten hans dessverre svært begrenset, og han mistet etter hvert muligheten til å lage nyskapende spill.

Nå virker det imidlertid som han har fått den igjen. Koreanske NCsoft ser ikke ut til å være redd for å gå nye veier (noe Auto Assault og Guild Wars er to eksempler på), og hos NCsoft vil Jon Van Caneghem jobbe med et nytt MMORPG-prosjekt. I en pressemelding har han denne kommentaren:

- NCsoft har etablert seg som en kreativ og teknologisk leder innenfor onlinespillindustrien. De forstår hvilken retning utviklingen går i og ser det enorme potensialet online-spill har. Jeg synes det er svært spennende å kunne bli en del av et selskap med så stor ekspertise, og jeg gleder meg til å jobbe med Richard Garriot og NCsoft sine talentfulle designere for å skape neste generasjonens MMORPG-spill.

Siste fra forsiden