Jordskjelvspill fortsatt i live

ESRB har sett på Ubisofts mystiske I Am Alive.

Det er lenge siden vi har hørt noe fra Ubisofts tilsynelatende ambisiøse I Am Alive, et overlevelsesspill som skulle foregå i et jordskjelvrammet Chicago. Nå har det imidlertid dukket opp detaljer om spillet, fra noe uventet hold. ESRB er ansvarlige for aldersmerking av spill for det amerikanske markedet, og de har nå gitt spillet aldersmerkingen «mature». Det vil si at det kun anbefales for voksne spillere.

I begrunnelsen sin røper de informasjon om spillet. De forteller at det er et tredjepersons actionspill hvor vi får rollen som en mann på jakt etter sin familie i en postapokalyptisk verden. Han må navigere seg rundt i byruinene og blant annet bruke machete for å bekjempe andre overlevende i nærkamp.

Realistisk vold

ESRB forteller at kampene følges av realistiske skytelyder, kuttelyder og smertehyl. Spillerne får også mulighet til å drepe eller slå i svime skadde fiender, i mer eller mindre brutale «finishing moves». Disse styres gjennom «quick time events» – knappetrykkingssekvenser av den typen spillerutviklere elsker nå for tiden.

Det fortelles også at spillerne får muligheten til å redde kvinner som har blitt fanget av banditter, og at dialogene hinter om at de har blitt mishandlet.

ESRB bekrefter også at spillet kommer til PC, PS3 og Xbox 360. Noen utgivelsesdato nevnes ikke, men det at ESRB har sett på spillet betyr etter all sannsynlighet at Ubisoft har en versjon de mener er representativ for den ferdige utgaven. Det koster nemlig penger å få spillet aldersmerket, og dette er ikke en prosess man ønsker å gå gjennom mer enn én gang.

Siste fra forsiden