Journey nominert til Grammy

Konkurrerer med John Williams, Hans Zimmer, Howard Shore og Trent Reznor.

For andre gang i mediets historie har spillmusikk blitt beæret med en Grammy-nominasjon. Denne gangen er det Thatgamecompanys indieyndling Journey som har fått æren av å menge seg med en hel drøss filmmusikk i kategorien kalt Best Score Soundtrack For Visual Media.

Komponist Austin Wintory konkurrerer blant annet med John Williams’ lydspor fra The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, Hans Zimmers rytmestøt i The Dark Knight Rises, Howard Shores musikk i Hugo, Ludovic Bources bidrag til stumfilmen The Artist og sammarbeidet mellom Trent Reznor og Atticus Ross i The Girls With the Dragon Tattoo.

Glad komponist

Komponisten gleder seg naturlig nok over nyheten.

– Jeg har ikke ord … Jeg har nettopp blitt nominert til en Grammy for Journey, lyder gledesutbruddet på Twitter.

Don't stop believing.

Lydsporet benytter seg av klassiske instrumenteringer – med cello som hovedinstrument – og underbygger den ensomme verdenen. I et intervju med Official PlayStation Magazine forteller Wintory at musikken veksler mellom å være tradisjonell lineær musikk, og å være brutt opp i bestanddeler. På denne måten kan musikken forandre seg basert på hva spilleren gjør.

Tidligere i år toppet det stemningsfulle lydsporet iTunes-topplistene, og spillet har siden lansering rukket å bli PlayStation Networks bestselgende spill gjennom tidene.

Civilization IV-musikk vant Grammy for to år siden

For to år siden ble Cristopher Tins Baba Yetu fra Civilization IV også nominert til Grammy, men da i kategorien Best Instrumental Arrangement Accompanying Vocalists. Den nesten overveldende låten greide da også å stikke av med prisen.

Journey fikk knakende god kritikk verden rundt da det plumpet ned på PlayStation Network i mars. Gamer.no kalte det et godt spill, og anmelder Marius Kjørmo følte spillet var «nydelig å se på, det har rolig bakgrunnsmusikk som komplementerer de stemningsfulle omgivelsene, og det er rett og slett en fin reise.»

Les også: Anmeldelse: Journey Les også: Spillmusikk vant Grammy

Siste fra forsiden