Julepakke fra The Humble Bundle

Betal hva du vil for en håndfull herlige indie-spill.

Betal hva du vil-konseptet har blitt svært populært på PC i løpet av det siste året, og den fremste aktøren i dette markedet er The Humble Indie Bundle. Nå har Humble-folkene lansert en ny betal hva du vil-pakke, og den er slett ikke dårlig.

I utgangspunktet inkluderer den fem forskjellige spill, men om du betaler mer enn gjennomsnittet – som for øyeblikket er på litt i overkant av 30 kroner – får du to ekstra spill med på kjøpet.

Jamestown.

Noe for enhver smak

Det første spillet i pakken er Jamestown. Da jeg skrev om dette skrollende skytespillet tidligere i høst beskrev jeg det som svært vanedannende og velbalansert, og hvis du har lyst på en god introduksjon til en populær indie-sjanger er det absolutt et spill du bør få med deg.

Bit.Trip Runner.

Bit.Trip Runner har også fått massevis av ros, og var blant annet en av årets IGF-vinnere. Dette er et raskt plattformspill der du må løpe gjennom sideskrollende miljøer fulle av hindringer, og spillet har blant annet høstet lovord for sin stilfulle retropresentasjon.

Super Meat Boy.

Det tidvis sadistisk vanskelige plattformspillet Super Meat Boy stakk av med en nier i vår anmeldelse, og ble beskrevet som nærmest feilfritt. Anmelder Tonny Albrigtsen var nesten klar til å kåre det til årets spill anno 2010.

Shank.

Shank kan ikke skilte med like mye heder og ære som noen av de andre Humble Bundle-spillene, men er et stilisert og blodig sideskrollende slåssespill som generelt har fått en grei mottakelse av spillere og anmeldere.

NightSky HD.

Sist ut av hovedspillene er NightSky HD, et stemningsfullt plattform/hjernetrimspill der du spiller en ball som må komme seg gjennom todimensjonale skjermer proppfulle av hindringer. Her må du ikke bare ha fingerferdigheter, men også rikelig med hjernekraft. Jeg skrev om spillet i januar, og mente at spillet kom til å by på noen svært hyggelige timer selv om det kanskje ikke er noen tungvekter.

Cave Story+
Les også
– The Last of Us minner oss om Half-Life 2

Bonusspillet Cave Story+ kan imidlertid sies å være en tungvekter. Dette er en nyversjon av Cave Story, et gratis nedlastbart spill som av mange har blitt beskrevet som et av tidenes beste plattformspill. Nyversjonen skilter blant annet med oppdatert presentasjon.

Det andre bonusspillet er Gratuitious Space Battles, et interessant strategispill der du må designe dine egne romskip og så slippe dem løs i kamper mot fiendens horder. Du har ikke selv kontroll over disse kampene, og må satse på at designferdighetene dine holder mål.

Alle spillene på pakken er tilgjengelig på PC, Mac og Linux, og du kan både laste ned DRM-frie versjoner og versjoner på Steam. Ikke bare velger du selv hvor mye du vil betale, men du kan også velge hvor mye av pengene dine du ønsker at skal gå til veldedighet.

Vi må forøvrig også ta med at Indie Royale også er ute med en ny pakke. Den inkluderer seks spill, nemlig skytespillet Dino D-Day, hjernetrimmeren Eets, strategispillet The Oil Blue og tre eventyrspill i den populære Blackwell-serien.

Siste fra forsiden