Just Cause 4-hemmelighet lar deg spille frustrerende klatrespill

Rico møter Getting Over It With Bennett Foddy.

Just Cause-spillene er velkjente for å inkludere en haug med såkalte «easter eggs» – skjulte hemmeligheter og referanser til andre spill. Det fjerde innslaget i serien – Just Cause 4 – ser ikke ut til å være noe unntak, og spillere har allerede funnet diverse godbiter.

Slik ser det opprinnelige Getting Over It ut.
Bennett Foddy

Én av hemmelighetene er et pek til Getting Over It With Bennett Foddy. Spillet fra 2017 fikk i sin tid mye oppmerksomhet for å være svært vanskelig og frustrerende å spille, til tross for sitt veldig enkle design.

Getting Over It With Rico Rodriguez

Som blant annet YouTube-kanalen MKIceAndFire oppdaget er det et sted i Just Cause 4 hvor man finner en gryte og en hakke for seg selv. Gjenstandene er de samme som man bruker i Getting Over It, og ved å sette seg i gryta får Rico en smak på den smertefulle opplevelsen.

– Hvorfor lagde jeg dette? Jeg kunne ha laget enda et tullete våpen eller en slags referanse til popkulturen. Folk flest liker dem, men ikke alle er helt like. Jeg lagde dette easter egget for en bestemt type person. For å gjøre dem vondt, forteller utvikler Bennett Foddy selv med et klart pek til åpninsmonologen fra Getting Over It.

Minispillet i Just Cause 4 fungerer akkurat på samme måte som Foddys spill. I sideskrollende 2D-perspektiv kan man kun veive hakken rundt seg, og må kombinere støting og hekting for å krangle seg opp og over en rekke hindre.

Som videoen viser er det akkurat like lett å gjøre feil, og rett som det er blir man sendt rett tilbake til begynnelsen. Heldigvis for Rico kan hans strabaser være over på noen minutter, mens det virkelige Getting Over It kan ta timesvis å komme seg gjennom.

Ikke alle spillhemmeligheter er like enkle å finne.
Én bestemt Doom II-nøtt tok det 24 år å knekke »

Siste fra forsiden