Spillere har funnet en hyllest til a-ha i Just Cause 4

– Take on me.

– I all den tiden jeg har dekket spillhemmeligheter på YouTube har jeg sett noen ganske utrolige ting. Etter alt dette skal det mye til for å imponere meg, men jeg tror Just Cause 4 har én av de beste hemmelighetene noen sinne.

Slik begynner YouTuber Captain Eggcellent sin nyeste video. Han har nemlig kommet over en musikalsk hemmelighet i det nylanserte actionspillet, med en hyllest til den norske popgruppen a-ha.

Se musikkvideoen til Take On Me fra 1985. (Video: Rhino)

På en av byggeplassene i Just Cause 4 kan man så vidt høre tonene fra monsterhiten Take One Me. Nærmere undersøkelse avslører en trapp som fører ned i en tegneserieverden, akkurat som den Morten Harket befant seg i i sangens verdensberømte musikkvideo.

Ned trappene finner man også en slags skillevegg som viser den virkelige verden på andre siden og en danseglad jente – nok et pek til musikkvideoen.

Utover den visuelle godbiten og sangen som dundrer i bakgrunnen er det ikke så mye å gjøre der. Just Cause 4 har riktignok en rekke andre, mer interaktive hemmeligheter, som for eksempel en referanse til det frustrerende klatrespillet Getting Over It With Bennett Foddy.

Ikke alle spillhemmeligheter er like enkle å finne.
Én bestemt Doom II-nøtt tok det 24 år å knekke »

Siste fra forsiden