Denne Doom II-hemmeligheten ble funnet nå, 24 år etter at spillet kom ut

Ble gratulert av John Romero.

Selv om det er 24 år siden Doom II ble sluppet har det populære skytespillet likevel hatt én siste hemmelighet å by på. Vel, egentlig har selve hemmeligheten blitt funnet for lengst – noe som ikke er så rart med tanke på hvor mange som saumfarer koden til spillet – men metoden for å nå hemmeligheten har vært et mysterium til nå. Faktisk trodde mange at det ikke var mulig å finne hemmeligheten uten å jukse.

Som Rock Paper Shotgun melder var det «Zero Master» som fant ut hvordan man skulle løse det hele. Problemet med hemmeligheten var at det i utgangspunktet er umulig å nå triggeren til hemmeligheten – om man ikke blir dyttet inn i den av en pain Elemental. Hvordan det hele fungerer kan du se 3 minutter inn i videoen overfor.

Av de som har gratulert Zero Master med oppdagelsen er Doom II-skaperen John Romero.

Kult med easter eggs

Hemmeligheter i spill er ganske vanlig, men det er sjelden at det tar så langt tid før noen finner ut av det. Tidligere i år fant noen en skjult hemmelighet i BioShock fra 2007, men det er ikke i nærheten av like gammelt som Doom II-eksemplet.

Såkalte «easter eggs» har vært en del av spillkulturen lenge. På 70-tallet gjemte Adventure-designeren Warren Robinett navnet sitt i Atari 2600-spillet, siden Atari på den tiden ikke ville kreditere spillskaperne.

Mer kjent er nok likevel Hot Coffee-innholdet i Grand Theft Auto: San Andreas fra 2004. Utvikleren Rockstar hadde kodet inn et minispill der spilleren hadde sex, men fjernet muligheten til å spille dette ved lansering. Filene var fremdeles gjemt i koden, og en modder fant kjappt ut hva som skulle til for å få på plass minispillet. Det hele resulterte i en ny aldersmerking, samt flere søksmål mot Rockstar.

LES OGSÅ: Et «absurd antall» peniser lå gjemt i et spill.
Først da State of Decay skulle pusses opp fant utvikleren alt »

Siste fra forsiden