FIFA 20 - Juventus

Juventus får ikke bli med i FIFA 20

Eksklusivitetsavtale stikker kjepper i hjulene for årets FIFA.

Juventus, her fra FIFA 19, blir ikke å se akkurat slik i FIFA 20.
EA

Årets FIFA-spill smaker litt surere enn vanlig for Juventus-fansen. I en pressemelding sendt ut tirsdag forteller nemlig FIFA-utvikler Electronic Arts at laget ikke blir å se i FIFA 20 når spillet slippes i høst.

Grunnen til at laget utelukkes skyldes en eksklusivitetsavtale med studioet bak FIFA-konkurrenten eFootball PES, tidligere kjent som Pro Evolution Soccer. Konami har vært på ballen for å sikre seg avtaler med forskjellige klubber i det siste, men Juventus-avtalen er alene om et slikt utfall der spillutvikleren får enerett på å bruke klubbnavn, logo, fotballstadion og draktene. De to andre lagene – Manchester United, Bayern Munich – har ingen slike begrensninger.

LES OGSÅ: Dette er de største nyhetene fra E3 2019 »

Spillerne får være med

Det gjenstår å se om Juventus er alene om denne skjebnen.
EA

Det Konami derimot ikke har sikret seg enerett på er spillerne. Dette gjør at FIFA 20 lemper Juventus-spillerne over på et annet lag kalt Piemonte Calcio, så samtlige kjente og mindre kjente fjes fra Juventus dukker opp likevel, med både navn og utseende intakt.

Vi vet ikke om Juventus er det eneste laget som lider denne skjebnen.

FIFA 20 slippes 27. september til Xbox One, PlayStation 4 og PC. Nintendo Switch får en såkalt «Legacy Edition» – det vil si en versjon med litt eldre spillmotor og funksjonalitet – samme dag.

LES OGSÅ: FIFA 20 gjenoppliver gatefotballen i september »

Siste fra forsiden