Kan Black Ops overta flerspillertronen?

En rekke svært spennende og dypt savnede flerspillerfunksjoner røpes av Treyarch-ansatt.

Trearch virker svært innstilt på å leve opp til de gigantiske forventningene til Call of Duty: Black Ops. Nå har sjefen for spillfelleskap i Treyarch, Josh Olin, røpet en hel del nyheter om spillets flerspillerdel ovenfor den offisielle Playstation-bloggen.

For det første får spillet en funksjon som spillere alltid ønsker seg fra online skytespill, men aldri får: online splitscreen-modus. Det betyr altså at du og en kompis kan spille over nett sammen, på en og samme konsoll med delt skjerm.

Josh Olin skriver at man vil kunne låse opp belønninger og lignende også som gjest, men at man mister alt man har oppnådd når konsollen skrus av. Siden dette er postet på en PS3-side er det uklart om denne begrensningen også gjelder de andre plattformene.

Men det slutter ikke der. Spillet vil også ha utvidede muligheter for såkalte private kamper. Du kan selv velge alt i fra hvor lenge kampene varer til hvilke våpen, såkalte «perks» og annet utstyr som er mulig å bruke i kampene. Kamper hvor det eneste tilgjengelige våpenet er C4-eksplosiver vil da være mulig, det samme med rene pistolkamper.

Spillvariantene du kommer opp med kan du også dele med andre via fildelings-mappen din, og oppfinnelsene dine kan gjøres tilgjengelig både for venner og alle andre som skulle ha lyst til å teste.

Spillet vil også ha en egen, integrert venneliste, som gir deg tilgang til detaljert informasjon om spillvanene og ferdighetene til vennene dine, i tillegg til at deres kreasjoner er tilgjengelig fra denne menyen.

I tillegg vil såkalte lag og andre tilkoblingsproblemer forhåpentligvis reduseres drastisk ved at spillerne blir delt inn i geografiske regioner. Du kan med andre ord bestemme at du bare vil spille med folk fra Europa, og dermed slippe unna de notorisk freidige, amerikanske småungene.

Til slutt har Olin en nyhet for de som er opphengt i såkalte «emblems». I Black Ops vil ikke disse lenger slettes når spillere går inn i prestige-modusen, men vil tas med videre selv når du begynner fra bunnen av. Alt annet må du opptjene på nytt, akkurat som før.

Les også:Lager tidenes drøyeste samlerobjekt
Les også:Zombiene angriper i Call of Duty: Black Ops
Les også:Black Ops blir det mest følelsesladde Call of Duty til nå


(Kilde: Playstation-blogg)

Siste fra forsiden