Kan du finne Ingrid Petersens drapsmann?

I Cloud Chamber må spillerne samarbeide om å komme til bunns i en konspirasjon.

Investigate North

Cloud Chamber er et ambisiøst dansk spillprosjekt som skal lanseres globalt via Steam og andre digitale distribusjonsportaler senere i år.

Spillet handler om det mystiske Peterson Institute, en vitenskapsinstitusjon som visstnok har gjort en vanvittig oppdagelse om universet, som de så har holdt hemmelig i 40 år.

Blair Witch Project møter Internett

Tre mennesker jobber for å avsløre hemmeligheten, og den ene av dem er datteren til en av instituttets topper, Ingrid Petersen, som ble drept for mange år siden. Et av målene hennes er å finne ut hva som skjedde med moren, og hvorfor.

Deler av spillet lar deg navigere en database presentert som et virtuelt landskap på jakt etter filmsnutter, lydopptak og andre filer. Disse stammer fra etterforskningen til de tre ungdommene.

Det å pusle sammen disse ulike bitene til et helhetlig bilde er imidlertid ikke noe du gjør alene. Dette er nemlig et flerspillerspill, og en stor del av handlingen vil foregå på et dedikert sosialt nettverk der spillerne må diskutere det de har funnet.

Christian Fonnesbech fra Cloud Chamber-skaperen Investigate North forklarer at et av målene for utviklerne er å finne ut hvordan de kan forvandle nettet til en narrativ plattform:

– Se på Internett. Det er spill, ja, men det er også sosiale nettverk, film og søking, og mye annet. Så det jeg forsøkte på var å finne ut hva fundamentene kunne være – å ta disse tingene og skape en ny måte å fortelle historier på. Cloud Chamber er resultatet av det, forklarer han til nettstedet Polygon.

Noen av spillets elementer vekker forøvrig minner om In Memoriam, et unikt eventyrspill som imponerte ved å integrere elementer fra nettet allerede i 2003.

Siste fra forsiden