Kan du rømme fra The Rock?

I pek-og-klikk-eventyret 1954: Alcatraz får du en stor utfordring.

Selv om E3 er preget av konsollutgivelser i store sjangere, har tyske Daedalic valgt å kunngjøre sitt neste pek-og-klikk-eventyr på messen. Spillet heter 1954: Alcatraz, og følger en fyr ved navn Joe. Han har blitt dømt til 40 års fengsel på den berømte øya Alcatraz, også kjent som The Rock. Grunnen til fengslingen er et at han tok del i et væpnet ran, hvor han og en gjeng andre gangstere stakk av med et betydelig pengebeløp.

Tilbake i San Francisco sitter kona, Christine. Hun trues på livet av gangsteren Mickey, en av Joes tidligere partnere. Joe har nemlig skjult ransutbyttet, og hvis ikke Christine forteller hvor det befinner seg er det over og ut for henne. Men den eneste som kjenner skjulestedet er Joe – og han sitter som sagt fast på Alcatraz. Det har han imidlertid tenkt å gjøre noe med. Ingen har tidligere klart å flykte fra fengselsøya, og komme unna med livet i behold, men Joe lar seg selvsagt ikke skremme av slikt.

Vi loves nitti håndtegnede steder å utforske, fulle av «smarte nøtter» som må løses. Underveis får vi ta valg som påvirker handlingen og spillets avslutning, samt forholde oss til over 20 bifigurer. Historien er skrevet av Gene Mocsy, som har bakgrunn hos Autumn Games.

Daedalic har ikke røpet noen eksakt lanseringsdato for spillet, men sier det skal komme i løpet av året. Den tyske utgiveren er forøvrig straks klare med den engelskspråklige utgivelsen av sitt nyeste spill, Deponia, og arbeider fortsatt med et eventyrspill lagt til The Dark Eye-universet.

Les også: Søppeleventyr fra Tyskland
Les også: Anmeldelse: A Vampyre Story

Siste fra forsiden