Kan få 5 år fengsel for tulleringing til spesialstyrker

Sendte politiet på døra til en uskyldig spiller.

Shutterstock, ozguroral

Da spesialstyrkene i Illinois rykket ut etter å ha blitt tipset om et mord i fjor sommer, fant de kun en uskyldig spiller i leiligheten sin. Nå har de pågrepet en mann de mener står ansvarlig for den livsfarlige tulleringingen. Dette melder Chicago Sun-Times.

Tulleringing av denne typen kalles ofte «SWATting», nettopp fordi man ved en enkel telefonsamtale eller henvendelse over internett pusser de Nord-Amerikanske spesialstyrkene «Special Weapons And Tactics» på uskyldige folk. Det siste året har vi blitt ekstra var slike saker i spillverdenen, og blant annet er det streamere som får gjennomgå. Dette er selvfølgelig svært irriterende for alle involverte og også potensielt farlig siden styrkene er tungt bevæpnet.

Den anklagede i denne situasjonen er en 19 år gammel spillinteressert mann fra Las Vegas. Han går under kallenavnet «Famed God» på internett, og skal også ha hacket to spillkonsoller, samt truet med å gjøre gjeldsslave ut av faren til en person etter å ha fått tak i bankinformasjon. Dersom han blir dømt kan han få opp til fem år i fengsel.

Flere tilfeller

Senest i august skrev vi om et slikt tilfelle av «SWATting», bare at den gang fikk vi være vitne til alt. Jordan «Kootra» Mathewson leder The Creatures, en gruppe som lager videoer og streamer spill regelmessig. Derfor sto webkameraet på i det øyeblikket spesialstyrkene trengte seg inn i leiligheten til Kootra, og vi fikk følge med da de la ham i bakken.

I tillegg til Kootra ble tre skoler i området evakuert, nettopp på grunn av at tulleringeren anklaget Kootra for å ha skutt og drept flere i området.

I høst måtte også flyet til sjefen av Sony Online Entertainment – nå omdøpt til Daybreak Game Company etter et oppkjøp – nødlande etter at noen ringte inn og hevdet at det var en bombe ombord.

Også julen 2014 ble en annen streamer offer for et slikt angrep.
Da var det «Phamtonlord» som fikk spesialstyrkene på døra »

Siste fra forsiden