Sony selger studioet bak H1Z1 og EverQuest

Sony Online Entertainment skal nå utvikle spill til alle plattformer.

PlanetSide 2 ble med på kjøpet.
Daybreak Game Company

Sony har kvittet seg med en av sine lengstlevende spillsatsinger, Sony Online Entertainment. Studioet, som er mest kjent for å ha stått bak EverQuest-spillene, og nyligere PlanetSide 2 og H1Z1, ble kjøpt av investorfirmaet Columbus Nova. Dette melder Sony i en pressemelding sendt ut mandag.

Det nye navnet på studioet blir Daybreak Game Company. Alle spillene Sony Online Entertainment har under utvikling skal følge med på kjøpet, og nå som de har gått gjennom dette hamskiftet er planen å bryte ut av Sony-økosystemet og utvikle for andre plattformer også.

– Endelig Xbox One!

PlanetSide 2 er et av spillene studioet har lykkes med i det siste.

Når det gjelder titlene studioet har gitt ut tidligere forteller Sony Onl… unnskyld, Daybreak-sjef John Smedley at disse blir værende hos selskapet. I tillegg virker han spent på de nye mulighetene.

– Jeg gleder meg til å lage Xbox One-spill!, utbrøt han på Twitter kort tid etter salget ble annonsert.

Det som før het Sony Online Entertainment fikk sin start i 1999, og sto tidlig for spillet som på mange måter er roten til dagens nettrollespill: EverQuest. Etter dette jobbet studioet med blant annet Star Wars Galaxies, The Matrix Online og PayDay: The Heist. For tiden er det PlanetSide 2 og Early Access-spillet H1Z1 som står i fokus for gjengen.

Nylig var sistnevnte spill gjenstand for nettdrama.
Zombiespillet H1Z1 ble anklaget for å ha løyet om mikrotransaksjoner »

Siste fra forsiden