Kastet ut 34 000 «bots» fra Guild Wars 2 i november

ArenaNet har finslipt lukingen av de irriterende spillrobotene.

Noe av det mest irriterende en kan støte på i nettrollespill er såkalte «bots». Disse automatiserte spillerne tråler rundt og gjør ferdigprogrammerte oppgaver, som å skaffe inn spillvaluta eller å knerte monstre for å få erfaringspoeng.

Guild Wars 2-utvikleren ArenaNet har i et nyhetsinnlegg fortalt at de kvittet seg med hele 34 000 slike bots i november. Dette skal ha ført til at innrapporteringen av de uhumske automatiserte spillerne skal ha falt fra 2000 i timen i oktober til 20 i timen nå.

Gode verktøy og manuelle sveip

Ifølge sikkerhetskoordinator Mike Lewis bruker utvikleren en blanding av omfattende lukeverktøy og observasjon.

– Vi har sanket inn mengder av informasjon om spillervanene til både normale spillere og bots. Vi hyrte inn et team med dataspesialiseter som har hjulpet oss med å bygge gode verktøy som går gjennom denne dataen og finner effektive måter å single ut og kverke bot-kontoer. En automatisering av denne prosessen har vært et stort fokus for sikkerhetsgjengen i ArenaNet, og vi ser nå en betydelig avkastning av arbeidet, skriver Lewis i nyhetsinnlegget.

Guild Wars 2 krever ikke månedsabonnement.

Sikkerhetsgeneralen forteller også at de har en mengde ansatte spillere (som oftest kalt GM) som snuser rundt etter bots. Disse jobber aktivt med å fjerne bots fra spillverdenen.

God respons

Guild Wars 2 har gjort det knakende godt siden lanseringen i august. Gamer.nos anmelder følte også at kvaliteten var på topp, og trillet en nier på tierterningen.

«Det er det beste massive onlinerollespillet på markedet per i dag, og kanskje det beste som er laget. Utvikler ArenaNet har skapt en imponerende verden, med mange små, finurlige løsninger og detaljer at det er rart ingen andre har gjort det slik før.» konkluderte anmelderen i september.

Les også: Nytt innhold til Guild Wars 2 Les også: Guild Wars 2-utgiveren har sagt opp «flere» ansatte

Siste fra forsiden