Katamari-sjefen har fått nok

I tillegg til å kutte alle bånd med Namco Bandai er han erkelei av spill.

Det klages ofte på at det er for lite nyvinning i spillindustrien, og sånn har det vært i lange tider. En av de som har forsøkt å snu den trenden ved å tråkke nye stier er Keita Takahashi – mannen bak de høyst kreative Katamari-spillene.

Katamari Forever, det foreløpig siste spillet i Takahashis kultserie.

Nå melder jungeltelegrafen, via spillnettstedet Kotaku, at han har stoppet samarbeidet med storutgiveren Namco Bandai.

Dette kan være konklusjonen på en lengre tirade spillutvikleren har holdt gående i et par år nå, siden han erklærte at han var lei av spill og verken fant stereoskopisk 3D eller bevegelseskontrollere spennende.

Samme mann vakte oppsikt da han i forrige uke fortalte i et intervju at han jobbet for det passe bra selskapet Namco Bandai. Det kan med andre ord se ut som om han har bestemt seg for å brenne broer, og det meldes at hans kommende prosjekt går ut på å renovere en park i Nottingham.

Det er ikke kjent hva dette betyr for Katamari-seriens fremtid, men det er nok ikke uhørt at rettighetshaverne ønsker å fortsette med nye spill uten hjernen bak.

Vi anmeldte det foreløpig siste spillet i den snedige og fargerike japanske spillserien i fjor, og vår anmelder Joachim syntes det var stilig, men altfor ensformig.

Siste fra forsiden