Kaz Hirai er ferdig som Sony-sjef

Den tidligere PlayStation-lederen har satt sine spor.

I tandem med at de legger frem din nyeste kvartalsrapport forteller Sony at Kazuo «Kaz» Hirai går av 1. april. Hirai har siden 2012 vært øverste leder i Sony, men går nå av tronen for å fungere som styremedlem. Arvtageren blir finanssjefen Kenichiro Yoshida.

Hitai har fått mye av æren for at Sony har greid å snu Sonys økonomiske situasjon etter at fokuset på TV-er og mobiltelefoner ga dårlige resultat. Faktisk har spill- og nettverksdivisjonen, som PlayStation ligger under, vært svært lukrativ for Sony de siste årene – kanskje ikke så rart med det eventyrlige salget av PlayStation 4.

Lang karriere

Kaz Hirai begynte karrieren sin i Sony Music Entertainment Japan i 1984, og gikk litt mellom stillinger internt i Sony før han i 1995 begynte å jobbe for Sony Computer Entertainment America der han kjapt fik mer og mer ansvar. I 1996 ble han forfremmet til den noe spesielle tittelen «executive vice president-chief operations officer» som det så å si er umulig å oversette til norsk.

I de ti årene som fulgte ledet han divisjonen til suksess, og overbeviste Sony-ledelsen så mye at han i 2007 tok over som sjef for hele Sony Computer Entertainment etter PlayStation-skaper Ken Kuturagi.

Etter å ha ledet den PlayStation-fokuserte divisjonen frem til 2012, tok over som øverste sjef i Sony. Det er denne stillingen han nå er ferdig i.

En av de mange Kaz-giffene.

Hirai har også vært en av Sonys mest synlige toppsjefer, og mange spillinteresserte gjenkjenner nok fjeset hans fra diverse E3-presentasjoner opp gjennom årene. Ikke minst har en god kjerne av nettfjasere kost seg med å lage utallige animerte gif-er rundt E3 på diverse nettfora – for eksempel den du ser til høyre.

Utover å være styremedlem i Sony vet vi ikke hva Hirai skal gjøre videre.

Siste fra forsiden