Kickstarter-suksess får utgiver

StarDrive hadde en vellykket Kickstarter-kampanje. Nå kommer strategispillet til butikkene.

Før Tim Schafer gjorde Kickstarter verdenskjent i spillmiljøet, klarte flere spennende prosjekter å oppnå suksess på folkefinansieringsnettstedet. Et av disse var StarDrive, et romstrategispill som snappet opp over dobbelt så mye penger som utviklerne opprinnelig hadde bedt om. Nå har spillet fått utgiver, og vil slippes både i butikker og på nettet før året er omme.

I StarDrive er målet det samme som i romstrategispill flest. Du starter med en planet og noen få romskip, og må bruke dette utgangspunktet til å skape et mektig rom-imperium. Underveis møter du andre sivilisasjoner, som du kan samhandle fredelig med eller krige mot.

Spillerne designer selv romskipene sine.

Spillets hovedfokus ser ut til å være på to ting: Å designe dine egne romskip, og å lede romskipene du har laget i kamp. Handlingen foregår i sanntid, og du kan zoome deg inn på kamphandlingene og gi direkte ordre til romskipene dine som i for eksempel Sins of a Solar Empire. Du kan faktisk også ta direkte kontroll over enkeltskip, og styre dem som om du skulle spilt et actionspill i rommet.

I tillegg inkluderes selvsagt elementer som forskning, spionasje, diplomati og utvikling av kolonier på fjerne planeter, og i tillegg til de åtte rasene som inkluderes i spillet når det starter kan du designe din egen rase i starten av spillet. Utviklerne lover et levende, dynamisk univers og som skjuler massevis av hemmeligheter – både den typen som får statskassa til å vokse betydelig og den typen som spiser deg opp om du kommer for nær.

Du kan spille alene eller sammen med andre, og på flerspillerfronten støttes både konkurranse mellom spillerne og samarbeidspill. Utviklerne forteller at de har hentet inspirasjon fra klassikere som Master of Orion og Escape Velocity-serien, og mer informasjon om spillet deres kan du finne på det offisielle nettstedet.

Les også: Mysterie på en fremmed planet

Siste fra forsiden