Kickstarter-suksess for flipperspill

Tilhengerne punget ut for å få Twilight Zone-brettet gjenskapt i Pinball Arcade.

Pinball Arcade er et spill som med rette kan kalles en flipperspillsimulator. Utviklerne i Farsight Studios plukker fra hverandre ekte flipperspill, og digitaliserer dem slik at de virtuelle versjonene fungerer akkurat som i virkeligheten. Men for å gjøre dette trenger de selvsagt å få lisensiert spillbrettene i utgangspunktet, og dette koster penger.

Farsight har lenge ønsket å lage en virtuell versjon av flipperspillet The Twilight Zone. Dette flipperspillet ble opprinnelig lansert av Midway, og regnes som et av historiens beste flipperspill – det er blant annet rangert som nummer én av brukerne til nettstedet Internet Pinball Database. Spillet regnes også som et av de mest komplekse flipperspillene noensinne laget.

Problemet for Farsight var at lisensinnehaverne krevde hele 55 000 dollar (cirka 326 000 kroner) for retten til å lage en digital versjon av The Twilight Zone, og dette gjorde at prosjektet ikke ville være kommersielt gjennomførbart for Farsight. Derfor tok de turen til folkefinansieringsnettstedet Kickstarter, og spurte tilhengerne direkte. Hvis de ønsket The Twilight Zone i The Pinball Arcade, måtte de betale lisenskostnadene.

Det viste seg raskt at tilhengerne ikke hadde noe problemer med å ta den finansielle støyten. Faktisk fikk Farsight inn over 77 000 dollar via Kickstarter, altså 140% av beløpet de ba om. De ekstra pengene ønsker de å bruke på å lisensiere et annet populært flipperspill, nemlig Star Trek: The Next Generation. Men også det brettet koster 55 000 dollar å lisensiere, og i FAQ-dokumentet skriver de at de ønsker å starte en ny Kickstarter-kampanje hvor de ber om det resterende beløpet. Om tilhengerne vil fortsette å punge ut for lisensieringskostnadene for nye brett gjenstår selvsagt å se.

Pinball Arcade er ute på Xbox 360, PS3, Vita, iOS, Android, Kindle Fire og Mac. Versjoner til PC, 3DS og Wii U er på vei, og PC-versjonen vil være klar før The Twilight Zone-brettet dukker opp.

Les også: Flipperspill med høy realisme
Les også: Pinballklassikere på GOG

Siste fra forsiden