Kickstarter-suksess for Jagged Alliance

Det blir et nytt gjensyn med den turbaserte taktikkserien.

Den danske spillutvikleren Full Control har gjennomført en vellykket folkefinansieringskampanje for sitt nye Jagged Alliance-spill, Flashback. Danskene ba om cirka to millioner norske kroner, og passerte dette beløpet på kampanjens siste dag. Dermed skulle alt være klappet og klart for et gjensyn med den taktiske krigsspillserien sent neste år.

Jagged Alliance: Flashback vil kombinere strategi med taktikk i samme stil som i originalspillene fra kanadiske Sir-Tech. Handlingen foregår på åttitallet, og den karibiske øya San Cristobal. Her har kommunistene tatt makten gjennom et kupp, og du kontrollerer en gruppe CIA-støttede leiesoldater som må kjempe mot regimet.

Som i tidligere spill får du total kontroll over operasjonen. Det betyr at du må både bygge base og styre med økonomien, samtidig som du tar strategiske valg på et åpent verdenskart. Når styrkene dine møter fienden får du detaljstyre soldatene dine i turbaserte kamper. Spillet foregår i tredimensjonale miljøer, men bruker fortsatt det tradisjonelle fugleperspektivet.

Slik skal spillet se ut.

Har allerede utgiver

I motsetning til de fleste andre folkefinansierte spill, utvikles Jagged Alliance: Flashback delvis i samarbeid med en utgiver. Tyske bitComposer eier nemlig rettighetene til serien, men de skal ha lovet å ikke blande seg inn i utviklingen så lenge Full Control finansierte spillet selv. Danskene forklarer at de selvsagt ikke får lov til å gjøre Ivan til en ballerina, men at så lenge de holder seg innenfor visse forhåndsbestemte rammer får de lage det spillet de vil.

Du kan få mer informasjon om Jagged Alliance: Flashback ved å besøke det offisielle nettstedet. Selv om Kickstarter-kampanjen nå er over, fortsetter også Kickstarter-siden å være tilgjengelig – med all informasjonen som har blitt lagt ut der i løpet av kampanjen. Det ferdige spillet kommer, som vanlig med folkefinansierte spill, til Windows, OS X og Linux.

Det danske studioet jobber også med et dataspill basert på Warhammer 40 000-spillet Space Hulk.

Les også: Anmeldelse: Jagged Alliance: Back in Action
Les også: Realistisk taktikk i Doorkickers

Siste fra forsiden