Kiefer Sutherland blir nye Snake

– Det er en ære å spille ham, sier skuespilleren.

Konami avholdt torsdag kveld en videopresentasjon for å avsløre detaljer om noen av sine kommende spill. På plass var selvfølgelig spillauteur Hideo Kojima som ønsket å vise Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Blant løftene om bedre grafikk, større emosjonell dybde og en forbedret spillmotor kunne Kojima også avduke hvem som skal innta rollen som Snake i Metal Gear Solid V. Det har vært knyttet stor forventning til hvem som skal få spille superspionen da seriens vante stemmeskuespiller David Hayter ikke var blitt spurt om å spille rollen på nytt. Valget falt til slutt på skuespiller Kiefer Sutherland.

Noe helt nytt

– Jeg ønsket at Snake skulle være mer dempet enn tidligere. Følelsene hans skal uttrykkes gjennom ansiktsbevegelser og stemmeleie framfor ord, fortalte Kojima i videopresentasjonen.

Trailer for Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

Spillveteranen la også til:

– Historien finner sted i 1984, når Snake er 49 år gammel. Vi trengte derfor noen som kunne formidle både ansiktetstrekkene og stemmen til en 40 år gammel mann. Jeg spurte min venn i Hollywood, Avi Arad, og han introduserte meg for Kiefer Sutherland. Jeg tenkte: «Hvorfor tenkte ikke jeg på det?»

En spennende rolle

I nyere tid er Sutherland mest kjent som agent Jack Bauer i TV-serien 24. Rollen som superspion som jakter på terrorister er altså ikke ukjent for 46-åringen med den grove og dype stemmen.

– Det er en ære å få spille denne rollen, for han har en utrolig rik arv ved seg. Jeg spiller ikke dataspill, og selv jeg visste om dette spillet, forteller Sutherland i videopresentasjonen med et smil om munnen.

Sutherland skal ikke bare stå for Snakes stemme, men også hans fysiske fremtoning via «motion capture»-teknologi.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain er det tiende spillet i Metal Gear-serien som i år feirer 25-årsjubileum. Per dags dato er det ikke mye vi vet utover at handlingen finner sted etter Metal Gear Solid: Ground Zeroes, som utvikles parallelt med The Phantom Pain. Foreløpig er det kjent at Snake vil våkne etter ni år i koma, men bortsett fra dette er informasjonen mangelfull.

Les også: Metal Gear Solid V er kunngjort Les også: Se Metal Gear-videoen som imponerte alle

Siste fra forsiden