Genshin Impact - Breath of the Wild

Kinesisk utvikler har laget et spill som ligner veldig på Breath of the Wild

Ganske lett å se inspirasjonskilden her.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild ble en stor suksess, og i den forbindelse er det kanskje ikke overraskende at andre utviklere ønsker å la seg inspirere. Noen har imidlertid nå gått litt vel langt, melder blant andre PCGamesN.

En kinesisk spillutvikler ved navn miHoYo har nemlig kunngjort et nytt spill med tittelen Genshin Impact, som har mildt sagt mange likhetstrekk med Breath of the Wild.

Spillet skal lanseres til PC våren neste år, men allerede for en ukes tid siden ble det kjørt en lukket beta av spillet. Genshin Impact, som man kan se glimt av i en trailer publisert tidligere denne måneden, beskrives som et åpen verden-actionspill.

Skjermbilde fra Genshin Impact. Ser det kjent ut?
miHoYo

Har fått kritikk

Som traileren viser kan man tilsynelatende klatre på alle mulige overflater, fly med hangglider og slåss med robotaktige monstre som skyter laserstråler. Sistnevnte kreasjoner har veldig sterke likhetstrekk med Guardian-maskinene fra Zelda.

I tillegg spiller ild en viktig rolle, men blant annet mulighet til å sette fyr på gress, også et svært gjenkjennelig element fra Nintendos stortittel. Genshin Impact byr og på matlaging og en staminamåler, hvorav begge har en stil som vekker klare assosiasjoner.

Som nettstedet Abacus melder har spillet allerede fått kritikk for sin tilsynelatende plagiering av Nintendo-spillet, da mange utviklere mener dette vil bidra til å sette kinesiske utviklere i et dårlig lys.

En utvikler hos Ubisoft Shanghai gikk så langt som til å skrive på den kinesiske mikrobloggtjenesten Weibo at kinesiske utviklere vil være ferdige dersom Genshin Impact blir populært.

Utvikleren selv, miHoYo, som er en relativt stor utvikler i Kina, har svart på kritikken ved å innrømme at spillet hentet inspirasjon fra Breath of the Wild, men har ikke unnskyldt seg.

Les også: ANMELDELSE: CADENCE OF HYRULE: Et fullverdig The Legend of Zelda-spill »

Siste fra forsiden