Kjemikere får nye utfordringer

Den herlige hjernetrimmeren SpaceChem har blitt oppdatert.

SpaceChem er et hjernetrimspill hvor målet er å skape kjemiske reaksjoner ved hjelp av programmerbare nanoroboter. Spillet har fått svært god mottakelse på nettet, blant annet hos oss. I min anmeldelse gav jeg spillet en sterk nier, og sa blant annet følgende:

– SpaceChem vil garantert gå inn i historien som et av tidenes beste hjernetrimspill. Selv om spillets tema er kjemi, og manipulering av atomer og molekyler, handler det egentlig mest av alt om programmering. Men ikke la det skremme deg bort. Programmering virker utvilsomt kjedelig for noen som aldri har prøvd, men selv om jeg kun har begrenset programmeringserfaring vet jeg at det kan være utrolig tilfredsstillende når man får det til, og ser programmet sitt utføres i praksis. «Programmeringen» i SpaceChem er dessuten fullstendig grafisk, og lett å forstå med litt velvilje.

Jeg er et geni.

Nå har SpaceChem fått en oppdatering med mye nytt innhold, og til glede for alle som misliker de ofte overprisede miniekspansjonene («dlc») som preger spillindustrien i dag, er den gratis.

Oppdateringen inkluderer et helt sett med tolv nye nivåer. Vi kan også se frem til nye, nedlastbare oppdrag i fremtiden. Dette takket være en annen nyhet, nemlig et innebygd redigeringsverktøy som lar deg designe dine egne utfordringer.

Hvis du har Steam-utgaven av spillet kan du også se frem til nettbaserte poengtavler, «achievements» og muligheten til å låse opp et par ting til Valves populære samlerspill Team Fortress 2. Du kan forøvrig kjøpe spillet direkte fra utgiverne og aktivere denne versjonen på Steam.

Siste fra forsiden