Ukens nettutgivelser (uke 14)

Klar for spilling i ferien?

Zombie-vaskemaskiner og papirmenn er noe av det du kan leke med denne uken.

Fra denne uken av kommer vi til å også ta med spill for nylanserte Nintendo DSi i denne artikkelserien. For å markere den nye konsollens inntog i serien, begynner vi like godt med Nintendos plattformer.

WarioWare: Snapped! (DSi)

Wii og DSi

WarioWare: Snapped får æren av å være det første DSi-spillet i denne artikkelserien. Dette er en samling minispill som kontrolleres ved hjelp av kameraet på DSi-konsollen. Dette registrerer bevegelser, og for å vinne må du gjøre ulike ansikts- og håndbevegelser foran kameraet.

Deretter har vi to Art Style-spill, nemlig Aquite og Code. I Aquite styrer du en dykker som må ned til havbunnen (lettere sagt enn gjort), og i Code må du holde maskinen sidelengs (som om det var en bok), og sortere tallene på skjermen.

Til slutt har vi Paper Plane, som lar deg fly papirfly, og Birds & Beans (også kjent som Pyoro), som lar deg kontrollere en liten fugl som må forsøke å fange frukt før den faller på bakken. DSi-eiere kan også laste ned en gratis nettleser.

Zelda: Majora's Mask (VC)

Wii-eiere har kun fått en utgivelse denne uken, men til gjengjeld er dette et spill mange vil ha glede av: Nintendo 64-spillet The Legend of Zelda: Majora's Mask. Nok en gang er det opp til grønnkledde Link å redde verden, som i dette tilfellet heter Termina. En mystisk måne er i ferd med å krasje i planeten, og noe må gjøres – helst litt raskt, for hvis ikke blir du flat sammen med resten av Termina.

Xbox 360

Dishwasher: Dead Samurai (360)

På Xbox 360 er det tid for et aldri så lite blodbad, takket være The Dishwasher: Dead Samurai. Dette er et sideskrollende, todimensjonalt actionspill hvor du spiller en samurai-vaskemaskin som har vendt tilbake fra de døde (som de så ofte gjør). Nå vil han ha hevn over en ond kyborg-hær, og for å oppnå dette edle målet kan han benytte seg av en haug av forskjellige typer angrep og vaskemaskinmagi. Utviklerne lover et dypt og raskt gameplay, mulighet for samarbeidsspill og mye blod.

PC (og litt Mac)

And Yet It Moves (PC)

I mangel av nye PS3-utgivelser denne uken, hopper vi rett over på PC - hvor vi som vanlig ikke mangler utgivelser i det hele tatt. Vi begynner med And Yet It Moves, et todimensjonalt plattformspill med en interessant vri. Du kan nemlig snu hele verden rundt i fire forskjellige retninger (slik at det som var "til høyre", plutselig blir "ned", og så videre). Denne egenskapen må du utnytte deg av for å komme gjennom spillets mange miljøer. Samtidig sørger spillets fysikkmotor for at både du og andre ting faller realistisk, også når verden snus på hodet.

Foosball Maniac (PC)

Jeg synes "foosball" er et utrolig irriterende ord, men det skal selvsagt ikke hindre meg i å fortelle om Foosball Maniac, et spill som leverer en troverdig virtuell versjon av det populære pubspillet. Dermed kan du nå spille så mye foosball du bare vil, uansett om du har venner og foosball-bord tilgjengelig eller ikke. Utviklerne lover et velfungerende kontrollsystem, realistisk fysikk og smarte datamotstandere.

New Star Grand Prix (PC & Mac)

New Star Games er en liten utvikler velkjent for sine fotballspill (hvor du får kontroll over karrieren til én enkelt spiller, i stedet for et helt lag). Nå har de lansert New Star Grand Prix. Dette er et racingspill i samme stil som klassiske Super Sprint. Her får du kjøre Formel 1-bil på enkle representasjoner av virkelige baner. I tillegg til selve kjøringen må du tenke strategisk med tanke på depotstopp og dekkvalg, og spillet har også en omfattende karrieremodus. New Star Grand Prix er tilgjengelig for PC og Mac.

UfoPilot: Astro Creeps (PC)

Det er åpenbart at det finnes liv på andre planeter, og like åpenbart er det at vi i fremtiden må utslette dette livet. Allerede nå kan du øve deg på denne oppgaven, ved å laste ned UfoPilot: Astro Creeps, et Asteroids-aktig skytespill der du ser et lite romskip ovenfra, og må sprenge bort alt annet som måtte befinne seg på skjermen din. Utviklerne forteller om et actionpreget gameplay i stil med klassiske arkadespill, som er langt dypere enn det virker i utgangspunktet.

Romeo & Juliet (PC)

Hvis du synes det å slakte ufoer er litt for barbarisk og uraffinert, vil du kanskje sette større pris på Most Romantic Tales: Romeo and Juliet, en spillmatisering av den klassiske Shakespeare-tragedien Romeo og Julie. Underveis i historien får du gjøre visse valg som påvirker gameplayet, men samtidig holder opplevelsen "trofast mot originalhistorien". Det som kanskje ikke er like trofast, er muligheten til å velge en lykkelig slutt. Shakespeares rester ruller seg kanskje i graven sin, men ikke la det stoppe deg.

Sky Kingdoms (PC)

Liker du spill som Luxor, PuzzLoop, Zuma og Atlantis Sky Patrol, er kanskje Sky Kingdoms noe for deg. Her må du fjerne rullende kuler ved hjelp av fargekombinasjoner, og utviklerne i Alawar lover 90 lekre brett og massevis av oppgraderinger. Mer moro i samme stil får du i Bird Pirates, hvor kulene erstattes med fugler.

Trenger du litt hjernetrim, får du det i Puzzle Park, hvor du får løse oppgaver i en haug ulike omgivelser. Om du heller vil inn i Hollywood og lete etter talentfulle nye skuespillere, kan kanskje management-spilet Leeloo's Talent Agency være av interesse.

Romopolis (PC)

Ellers tar vi med det vesle bybyggerspillet Romopolis, som ser ut til å være en forenklet versjon av de herlige Caesar-spillene.

For flere PC-utgivelser av den lette sorten kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Som vanlig tar vi også med ukens retroutgivelser på Good Old Games. Denne uken disker de opp med skytespillet Far Cry (som egentlig ikke er så fryktelig gammelt, men okay) og rollespillet Septerra Core. Sistnevnte er laget i samme stil som typiske japanske rollespill, selv om det kommer fra en vestlig utvikler.

Gratisspill

Teen Agent (PC)

Good Old Games passerte også sitt spill nummer 100 denne uken, og det feiret de med en gratisutgivelse. Nå kan du laste ned pek-og-klikk-eventyret Teen Agent fra nettstedet deres, uten å betale for det. I Teen Agent spiller du en tenåring som av en eller annen grunn blir valgt ut til å redde verden. Fra tidligere av er også Lure of the Temptress og Beneath a Steel Sky tilgjengelig gratis.

Et annet gratis pek-og-klikk-eventyr (om enn av et litt annet slag) er The Malstrum Mansion, fra skaperne av det kommende actionspillet Zeno Clash (som vi gleder oss veldig til). Dette er egentlig selskapets aprilspøk, men den fungerer såpass godt at vi tar den med i denne artikkelen. Vel verd en titt, spesielt hvis du er en gammel Apple-tilhenger.

Balance of Power 21st Century (Java)

Litt forsinket tar vi også med Balance of Power 21st Century, en moderne etterfølger til åttitallsklassikeren Balance of Power. Spillet debuterer det innovative Storytron-konseptet til veteranutvikler Chris Crawford, og er et storpolitisk strategispill der du får rollen som den amerikanske presidenten, og målet er å holde verden trygg. Handlingen starter med terroristangrepet på World Trade Center. Andre figurer i spillet styres av avansert kunstig intelligens, og du kan kommunisere med dem ved hjelp av tekst.

En annen gammel spillserie som nylig har blitt vekket til live (kanskje med litt mindre hell) er Zork. I nettrollespillet Legends of Zork må du utforske det store underjordiske imperiet på jakt etter penger, gull og monstre som må drepes. Og, som vanlig, bør du sørge for å ha lys med deg.

Det var det for i dag, men vi er tilbake etter påskeferien med en ny oppsummering - med mindre vi har blitt spist av en grue. Mens du venter i spenning på flere nettdistribuerte spill, kan du ta en titt på forrige ukes oppsummering.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden